© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Latvijas Universitātes (LU) izsludinātajā Doktorantu un zinātniskā grāda pretendentu septītajā grantu konkursā projektā “LU doktorantūras kapacitātes stiprināšana jaunā doktorantūras modeļa ietvarā” granti piešķirti trīsdesmit četriem konkursa dalībniekiem.

Zinātniski pētniecisko darbu Latvijas Universitātes projektā uzsāk Pauls Zeņķis LU Juridiskajā fakultātē, Ilmārs Rimšēvičs LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē, Gundega Skagale LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē, Reinis Vējiņš, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pedagoģijas zinātniskajā institūtā, Marija Geidelina-Lugovska LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē, Kristīne Ēce LU Teoloģijas institūtā, Evija Vīnkalna LU Juridiskajā fakultātē, Renāte Berga LU Humanitāro zinātņu fakultātē, Velga Polinska LU Latviešu valodas institūtā, Lāse Mīlgrāve LU Atomfizikas un spektroskopijas institūtā, Valters Dzelme LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes Skaitliskās modelēšanas institūtā, Emīlija Vija Poriņa LU Atomfizikas un spektroskopijas institūtā, Pēteris Džeriņš LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē, Rūta Starka LU Bioloģijas fakultātē, Laura Žorža LU Bioloģijas fakultātē, Ieva Miļuna LU Juridiskajā fakultātē, Sigita Struberga LU Sociālo zinātņu fakultātē, Kiryl Niherysh LU Ķīmiskās fizikas institūtā, Raimonds Nikoluškins LU Fizikas insitūtā, Karīna Konstantinova LU Medicīnas fakultātē, Dāniels Jukna LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes Latvijas Produktivitātes institūtā.

Savukārt Latvijas Universitātes projekta sadarbības partneru institūcijā – Ivars Kļaviņš Latvijas valsts mežzinātnes institūtā “Silava”, Patrīcija Paulsone LU Cietvielu fizikas institūtā, Oskars Bitmets LU Cietvielu fizikas institūtā, Anastasija Chekhovska LU Cietvielu fizikas institūtā, Rihards Ruska LU Cietvielu fizikas institūtā, Mihails Šišovs Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrā, Ņikita Zrelovs Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrā, Raitis Meļņiks Latvijas valsts mežzinātnes institūtā “Silava”, Rihards Saksis Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrā, Federiko Tipaldi Čiro LU Cietvielu fizikas institūtā, Dace Ņilova LU Cietvielu fizikas institūtā.

Granta nosacījumi paredz, ka doktorants vai zinātniskā grāda pretendents kā granta saņēmējs projekta laikā būs darba tiesiskajās attiecībās ar Latvijas Universitāti vai tās sadarbības partneri projektā un pretendēs uz finansiālu atbalstu vismaz 12 mēnešu periodā 50 procentu apmērā no pilnas darba slodzes. Granta nosacījumi paredz, ka tā saņēmējam papildu ir jābūt nodarbinātam arī vēl citā Latvijas Universitātes vai šī projekta sadarbības partnera pētnieciskajā projektā vismaz 0,3 slodzē.

Projektā “LU doktorantūras kapacitātes stiprināšana jaunā doktorantūras modeļa ietvarā” ir paredzēts iesaistīt 130 doktorantus un zinātniskā grāda pretendentus zinātniski pētnieciskajā darbā Latvijas Universitātē un LU projekta sadarbības partneru organizācijās, kā arī piesaistīt un nodarbināt deviņus ārvalstu docētājus. Kopumā zinātniski pētnieciskā darbā veikšanai projektā grantu ieguvuši 122 doktoranti un zinātniskā grāda pretendenti.

Pašlaik notiek arī darbs pie LU Doktorantūras skolas izveides un jaunā doktorantūras modeļa ieviešanas, kas paredz, ka Latvijas Universitātes doktora studiju programmas tiks īstenotas vairākos akadēmiskajos centros sadarbībā ar ārējiem partneriem atbilstoši doktora studiju programmu zinātņu nozarei un starpdisciplinaritātei.

Grantu konkurss ir viena no aktivitātēm Eiropas Sociālā fonda atbalstītā projektā “LU doktorantūras kapacitātes stiprināšana jaunā doktorantūras modeļa ietvarā”, kas tiek īstenots darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.2.2. specifiskā atbalsta mērķa “Stiprināt augstākās izglītības institūciju akadēmisko personālu stratēģiskās specializācijas jomās” trešās kārtas ietvaros (projekts Nr. 8.2.2.0/20/I/006).

Dalīties

Saistītais saturs

Aicina uz tiešsaistes diskusiju “No Mg. par Dr.: doktorantūra tuvplānā”
16.06.2022.

Aicina uz tiešsaistes diskusiju “No Mg. par Dr.: doktorantūra tuvplānā”

Latvijas Universitāte doktorantiem un zinātniskā grāda pretendentiem   piešķīrusi 10 grantus
04.03.2022.

Latvijas Universitāte doktorantiem un zinātniskā grāda pretendentiem piešķīrusi 10 grantus

Aicina uz tīmekļsemināru par doktorantūras skolu organizatoriskajiem aspektiem Eiropā
11.01.2022.

Aicina uz tīmekļsemināru par doktorantūras skolu organizatoriskajiem aspektiem Eiropā