© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Projekta gaitas pārskats no 2022. gada 1. jūlija līdz 2022. gada 30. septembrim

Jaunu programmu izstrādes un licencēšanas jomā pārskata periodā nodibinājums „Akadēmiskās informācijas centrs” pieņēmis lēmumu par divu jaunveidoto studiju programmu licencēšanu. Ir licencēta akadēmiskā bakalaura līmeņa studiju programma “Kultūrvides mantojuma ilgtspējas studijas”, ko Latvijas Universitāte īsteno sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, un ir licencēta doktora līmeņa studiju programma “Cilvēkfaktors, drošība darbā un arodveselība”. 

Visām septiņpadsmit jaunveidotajām studiju programmām turpinās aprobācijas process. 2022. gada augustā licences saņēmušajās jaunajās studiju programmās ir uzņemti studenti. 

Nodibinājumā “Akadēmiskās informācijas centrs” notiek novērtēšanas process studiju virzieniem “Veselības aprūpe” un “Ģeogrāfijas un zemes zinātnes”.

Pārskata periodā ir noslēgti līgumi starp Latvijas Universitāti un Akadēmiskās informācijas centru par studiju virzienu “Vēsture un filozofija”, “Reliģija un teoloģija”, “Fizika, materiālzinātne, matemātika un statistika” un tiem atbilstošu studiju programmu novērtēšanu.

Turpinās darbs pie šādu studiju virzienu akreditācijas dokumentu gatavošanas: 

  • Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne (virzienā ietilpst jaunā doktora studiju programma “Datorzinātnes un matemātika”); 
  • Valodu un kultūras studijas, dzimtās valodas studijas un valodu programmas (virzienā ietilpst sešas jaunās studiju programmas: BSP “Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studijas”, BSP “Filoloģija”, BSP “Austrumu – Rietumu starpkultūru studijas”, MSP “Anglistika”, MSP “Eiropas valodu un kultūras studijas”, DSP “Valodniecība, literatūrzinātne, folkloristika”); 
  • Dzīvās dabas zinātnes (virzienā ietilpst jaunā doktora studiju programma “Dabaszinātne”); 
  • Socioloģija, politoloģija, antropoloģija (virzienā ietilpst jaunā doktora studiju programma “Sociālās zinātnes”). 

Lai piesaistītu studētgribētājus jaunveidotajām studiju programmām, turpinās sadarbība ar plašas aptveres un augstas skatāmības augstākās izglītības starptautiskā mārketinga interneta kanālu “Keystone”.  Pārskata periodā ir uzsākta sadarbība ar SIA “Infinitum Agency”, kas izstrādā ārzemju studentu piesaistes kampaņas mediju aktivitāšu materiālus (audio reklāma, video/animēta reklāma, jpg/gif/html baneri), kas tiks izmantoti digitālās reklāmas kampaņā.

Projektā “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015) piedalās astoņas Latvijas Universitātes fakultātes un tiek izstrādātas septiņpadsmit jaunas studiju programmas. Projekta sadarbības partneri ir Daugavpils Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Mākslas akadēmija, Tartu Universitāte. Visu jauno studiju programmu izstrādi, to licencēšanu, aprobēšanu un akreditāciju iecerēts paveikt laika posmā līdz 2023. gada novembrim.

   

Dalīties

Saistītais saturs

 Šogad Latvijas Universitāte studētgribētājiem piedāvā divas jaunas studiju programmas
30.05.2022.

Šogad Latvijas Universitāte studētgribētājiem piedāvā divas jaunas studiju programmas

Latvijas Universitātē izveidota jauna kultūrvides mantojuma studiju programma
03.05.2022.

Latvijas Universitātē izveidota jauna kultūrvides mantojuma studiju programma