"NET 24: TOP 45 World's Best Agents" pasākums. Foto: Kitija Balcare.

Lai piesaistītu jaunus ārvalstu studentus studijām Latvijas Universitātes studiju programmās, Latvijas Universitāte 28. oktobrī piedalījās labāko izglītības aģentu tīklošanās pasākumā “NET24: TOP 25 World’s Best Agents” Varšavā, Polijā.

Informatīvais pasākums, kas bija veltīts augstāko izglītības iestāžu tīklošanās veicināšanai ar starptautiskajiem izglītības aģentiem un ko rīkoja “NET24” apvienība, norisinājās 28. oktobrī, Polijā, Varšavā, konferenču centrā “Marriot”. Pasākumā piedalījās uzaicinātās 45 augstākās izglītības iestādes, tostarp Latvijas Universitāte, 64 izglītības aģentu aģentūras, kuras līdz šim uzrādījušas labākos studentu piesaistes rezultātus, tika pārstāvētas 57 pasaules valstis, kopumā pulcējot 150 dalībniekus. Latvijas Universitāti pasākumā pārstāvēja Latvijas Universitātes Studentu piesaistes nodaļas vadītāja Zane Svilāne un Latvijas Universitātes Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas komunikācijas vadītāja Kitija Balcare. 

“Dalība šādā pasākumā ne vien ļauj piesaistīt ārvalstu studentus no dažādām pasaules valstīm, pateicoties aktīvam un profesionālam izglītības aģentu darbam, bet arī sniedz iespēju izzināt aktuālās studētgribētāju intereses un informācijas ieguves ceļus, lai Latvijas Universitātē mērķtiecīgāk plānotu tālākās studentu piesaistes aktivitātes starptautiskā mērogā,” stāsta Latvijas Universitātes Studentu piesaistes nodaļas vadītāja Zane Svilāne.

Latvijas Universitāte piedalījās “NET24: TOP 25 World’s Best Agents” pasākumā ar mērķi iepazīstināt izglītības aģentus no Eiropas, Āzijas un Āfrikas valstīm ar studiju iespējām ārvalstu studentiem Latvijas Universitātē, tostarp ar jaunveidotajām studiju programmām. Pasākuma laikā studiju iespējas Latvijas Universitātē izzināja studentu piesaistes aģenti no tādām valstīm kā Kazahstāna, Uzbekistāna, Indija, Pakistāna, Ēģipte, Maroka un citām. No jaunveidoto studiju programmu klāsta lielākā interese bija par akadēmisko studiju programmu “Biotehnoloģija un bioinženierija” un par akadēmisko maģistra studiju programmu “Epidemioloģija un medicīniskā statistika”.

Latvijas Universitātes dalība pasākumā bija iespējama pateicoties projektam “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015).

Jaunās studiju programmas tapušas projektā “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015). Projektā piedalās astoņas Latvijas Universitātes fakultātes un tiek izstrādātas septiņpadsmit jaunas studiju programmas. Projekta sadarbības partneri ir Daugavpils Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Mākslas akadēmija, Tartu Universitāte. Visu jauno studiju programmu izstrādi, to licencēšanu, aprobēšanu un akreditāciju iecerēts paveikt laika posmā līdz 2023. gada novembrim.

Dalīties