Lai iepazīstinātu studētgribētājus no citām valstīm ar jaunajām un starpdisciplinārajām studiju programmām, Latvijas Universitāte no 18. līdz 19. martam piedalījās starptautiskā izglītības izstādē “EduFair 2022” Taškentā, Uzbekistānā.    

“Neskatoties uz Covid19 apstākļiem, visas izstādes dienas bija ļoti labi apmeklētas. Reflektanti nāca jau sagatavojušies, iepriekš tiešsaistē jau bija skatījuši Latvijas Universitātes studiju piedāvājumu. Atsevišķi reflektanti jau ir pamanījuši Latvijas Universitāti no iepriekšējo gadu izstādēm, kuras apmeklēja vēl būdami 9.-10. klases skolēni. Vairāki studenti stāstīja, ka vēlas studēt tieši Latvijas Universitātē, jo dzirdējuši, ka tur ir nopietni jāmācās,” stāsta Latvijas Universitātes pārstāve izstādē Agnese Rusakova.

Tāpat Latvijas Universitāte piedalījās arī pasākumā, kas bija veltīts augstākajai izglītībai Baltijas valstīs un kurā piedalījās arī Latvijas Republikas vēstniecības Uzbekistānā un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji.

Starptautiskā izglītības izstāde “EduFair 2022” norisinās katru gadu pavasarī un rudenī, pulcējot vairākus simtus izglītības iestāžu un sagaida vairāk nekā 30 000 apmeklētāju, kuri vēlas izzināt studiju iespējas, tostarp ārvalstu universitātēs.

Latvijas Universitātes dalība izstādē “EduFair 2022” bija iespējama pateicoties projektam “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015).

Jaunās studiju programmas tapušas projektā “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015). Projektā piedalās astoņas Latvijas Universitātes fakultātes un tiek izstrādātas septiņpadsmit jaunas studiju programmas. Projekta sadarbības partneri ir Daugavpils Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Mākslas akadēmija, Tartu Universitāte. Visu jauno studiju programmu izstrādi, to licencēšanu, aprobēšanu un akreditāciju iecerēts paveikt laika posmā līdz 2023. gada novembrim.

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitāte iepazīstina ar studiju iespējam jauniešus Grieķijā
10.05.2022.

Latvijas Universitāte iepazīstina ar studiju iespējam jauniešus Grieķijā

Licencēta doktora studiju programma sociālajās zinātnēs
16.06.2021.

Licencēta doktora studiju programma sociālajās zinātnēs

Licencēta jaunā Austrumu-Rietumu starpkultūru studiju programma Latvijas Universitātē
21.05.2021.

Licencēta jaunā Austrumu-Rietumu starpkultūru studiju programma Latvijas Universitātē