Pasākums norisinājās Atēnās, konferenču centrā “Zappion Megaron”.

Lai iepazīstinātu studētgribētājus no Grieķijas ar jaunajām starpdisciplinārajām studiju programmām, Latvijas Universitāte piedalījās Eiropas Komisijas pārstāvniecības rīkotā pasākumā “Eiropas dienas” Atēnās, Grieķijā.

Statistikas dati liecina, ka 2017. gadā 37 tūkstoši grieķu jauniešu izvēlējās studijas ārzemēs, tādējādi Grieķija ierindojas 7. vietā pasaulē ārzemēs studējošo jauniešu skaita ziņā.

“Līdz šim iecienītākā studiju vietu jauniešiem no Grieķijas bijusi Lielbritānija, taču pēc “Brexit” procesa noslēgšanās studiju iespējas grieķu jaunieši aizvien biežāk meklē jau citās Eiropas Savienības valstīs, tostarp Latvijā. Pasākums ļāva pievērst studētgribētāju uzmanību studiju iespējām Latvijā visos studiju līmeņos, izceļot jauno studiju programmu piedāvājumu, piemēram, studijas bioinženierijas, ģeoinformātikas, valodu un kultūru, epidemioloģijas un citās aktuālās jomās,” stāsta Latvijas Universitātes Studentu piesaistes nodaļas vadītāja Zane Svilāne.

Pasākums “Eiropas dienas”, kas norisinājās Atēnās no 7. līdz 8. maijam, bija viena no aktivitātēm Eiropas jaunatnes gada ietvaros, kas veltīts jauniešu atbalstam, izglītībai, jauniešu darba iespējām un jauniešu iesaistei uzņēmējdarbībā. Informatīvais pasākums, kas bija veltīts studiju un jauniešu darba iespējām Eiropas Savienībā, norisinājās 8. maijā Atēnu konferenču centrā “Zappion Megaron”.

Latvijas Universitāte piedalījās pasākumā pēc Latvijas vēstniecības Grieķijā ierosinājuma ar mērķi iepazīstināt klātienē Grieķijas jauniešus ar studiju iespējām Latvijas Universitātē, tostarp ar jaunveidotajām studiju programmām.

Latvijas Universitātes dalība pasākumā bija iespējama pateicoties projektam “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015).

Jaunās studiju programmas tapušas projektā “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015). Projektā piedalās astoņas Latvijas Universitātes fakultātes un tiek izstrādātas septiņpadsmit jaunas studiju programmas. Projekta sadarbības partneri ir Daugavpils Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Mākslas akadēmija, Tartu Universitāte. Visu jauno studiju programmu izstrādi, to licencēšanu, aprobēšanu un akreditāciju iecerēts paveikt laika posmā līdz 2023. gada novembrim.

Dalīties

Saistītais saturs