Latvijas Universitātes (LU) koris “Balta” tā mākslinieciskās vadītājas diriģentes Māras Marnauzas vadībā aicina kora mūzikas cienītājus uz koncertu “Ceļā…”, kas izskanēs 3. novembra vakarā Latvijas Universitātē.

“Kora “Balta” darbība pašlaik ir ļoti spraiga – jaunas programmas, dalība konkursos, latviešu un ārzemju komponistu dziesmu veltījumi korim “Balta”, to apguve un pirmatskaņojumi. Koncertprogrammā “Ceļā…”, atskatoties uz “ceļa posmu” vasarā, klausītāji dzirdēs spāņu komponistu habanēras, ko jūlijā atskaņojām konkursā “Habaneras y Polifonia” Spānijā, kur ieguvām 2. vietu Habanēru kategorijā. Koncertā skanēs arī 21. gadsimta norvēģu, vācu, somu un latviešu komponistu oriģinālmūzika, ko jau pavisam drīz – novembrī – dziedāsim Latvijas Vēstniecības Austrālijā, Kanberā, un Sidnejas Latviešu biedrības rīkotajos koncertos par godu Latvijas valsts dibināšanas gadadienai.  Savukārt “Ceļā…” uz Vispārējiem latviešu Dziesmu svētkiem 2023. gadā, kas ir šīs kora sezonas viens no svarīgākajiem pasākumiem, koris koncertā dziedās latviešu komponistu tautas dziesmu apdares un oriģinālmūziku, kas skanēs vēsturiskajos 150gades svētkos nākamajā vasarā Mežaparka estrādē,” stāsta kora mākslinieciskā vadītāja Māra Marnauza, raksturojot koncerta programmu kā aizraujošu, daudzveidīgu un emocionāli bagātu – kā nepārtrauktu ceļu ar spilgtiem iespaidiem.

Koncerts notiks ceturtdien, 3. novembrī, plkst. 18.30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, Rīgā.

Ieeja koncertā – bez maksas.

Koncerts ir daļa no ERASMUS+ projekta MODEST (Modernization of Doctoral Education in Science and Improvement of Teaching Methodologies) noslēguma konferences programmas.

Par kori “Balta”

Latvijas Universitātes kori “Balta” ir dibinājusi tā mākslinieciskā vadītāja un diriģente, Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģente Māra Marnauza 1999. gadā. Koris ir daudzu starptautisko konkursu laureāts, Vispārējo latviešu Dziesmu svētku kora konkursa fināla Lielās balvas (2013) un 1. vietas (2018) ieguvējs. Tas ir viens no labākajiem koriem ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. “Interkultur” organizācijas Pasaules koru reitingā, sieviešu koru kategorijā, koris “Balta” pašlaik ieņem 8. vietu. Plašāk: choir.lv/balta. Kora aktualitātēm iespējams sekot Facebook lapā facebook.com/korisBalta.

 

Dalīties

Saistītais saturs

Augstskolu vadības pārstāvjus un doktorantus aicina uz projekta MODEST noslēguma konferenci
21.10.2022.

Augstskolu vadības pārstāvjus un doktorantus aicina uz projekta MODEST noslēguma konferenci

Kā koris “Balta” dzied pandēmijas laikā?
21.01.2021.

Kā koris “Balta” dzied pandēmijas laikā?

Notikusi pirmā MODEST doktorantūras studentu tīklošanās sanāksme
07.07.2020.

Notikusi pirmā MODEST doktorantūras studentu tīklošanās sanāksme

Latvijas Universitātē notikusi "Erasmus+" projekta MODEST partneru tikšanās
27.06.2019.

Latvijas Universitātē notikusi "Erasmus+" projekta MODEST partneru tikšanās