Lai veicinātu jauno pētnieku profesionālo karjeras izaugsmi, no 2022. gada 30. maija līdz 3. jūnijam tiešsaistē norisināsies tematisks pasākumu cikls ”Get Fit for Your Future”, ko rīko J. Gūtenberga Maincas universitāte un tās sadarbības partneri aliansē FORTHEM, tostarp Latvijas Universitāte.

Piecu dienu laikā norisināsies dažādu jomu pētnieku pieredzes apmaiņas aktivitātes un diskusijas, praktiski ievirzīti tīmekļsemināri, tiešsaistes nodarbība par mentoringa nozīmi pētnieciskās karjeras attīstībā, atvērtās zinātnes tīmekļnodarbība, savukārt izskaņā tiks izveidota ceļakarte un attīstības idejas to iespējamai īstenošanai alianses FORTHEM ietvaros.

Pasākumu cikls paredzēts jaunajiem pētniekiem, pētniekiem ar pieredzi, zinātniskā darba administratīvajam personālam, studentiem un citiem interesentiem.

Pasākumu detalizēta programma pieejama šeit: https://forschung.uni-mainz.de/files/2022/04/FITFORTHEM_BootCamp_2_ECR_AGENDA.pdf.

Reģistrēšanās pasākumam iespējama šeit: https://forschung.uni-mainz.de/get-fit-for-your-future-the-fit-forthem-online-boot-camp-for-early-career-researchers/.

Sevišķa uzmanība tiks pievērsta jaunajiem pētniekiem, kas plāno iesniegt pieteikumu Marie-Skłodowska-Curie Postdoctoral Fellowships, kuriem tiks organizēta meistarklase pieteikumu sagatavošanā: https://forschung.uni-mainz.de/files/2022/04/MSCA_PF_Masterclass_flyer_agenda.pdf. Vietu skaits ierobežots, tāpēc, lūgums, reģistrēties laicīgi: https://forms.office.com/r/49Bw3GCNbH .

FORTHEM aliansē jeb augstskolu tīklā ir septiņas universitātes, kurām ir pieredze plašās globālajās un Eiropas partnerattiecībās un akadēmiskajos projektos. Alianses universitātes apvieno spēkus, lai izveidotu pastāvīgu un daudzpusēju Eiropas sadarbības vidi.  FORTHEM sastāv no daudznozaru valsts pētniecības universitātēm, kas atrodas (visas, izņemot vienu) ārpus galvaspilsētas reģioniem. Aliansei piemīt dinamisms un elastīgums, lai eksperimentētu ar jauniem inovatīviem sadarbības veidiem, tādējādi FORTHEM mērķis ir piedāvāt reproducējamu modeli gan Eiropas, gan citu valstu universitātēm, kuras vēlas izveidot līdzīgas jaunas apvienības.

Dalīties

Saistītais saturs

Aicina uz darbsemināru ciklu par sistemātisku pieeju literatūras analīzei
25.03.2024.

Aicina uz darbsemināru ciklu par sistemātisku pieeju literatūras analīzei

Jaunajiem speciālistiem epidemioloģijā studiju programmu sagatavojusi Latvijas Universitāte
08.06.2020.

Jaunajiem speciālistiem epidemioloģijā studiju programmu sagatavojusi Latvijas Universitāte