Latvijas Universitātes Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programma aicina uz darbsemināru ciklu “Sistemātiska pieeja literatūras analīzei”. Darbseminārs tiks īstenots divās daļās aprīlī un maijā un ir paredzēts gan doktorantiem, gan citu līmeņu studentiem, kuri vēlas apgūt mūsdienīgu pieeju līdz šim veikto pētījumu rezultātu apkopošanai un sistematizācijai.

Semināru vadīs Rīgas Tehniskās universitātes docents Mikus Dubickis, Ph.D., kurš vada praktiskās nodarbības, kā arī pašu pētījumu izstrādi, izmantojot sistemātisku pieeju literatūras analīzei jau vairākus gadus dažādu līmeņu vietējiem un ārvalstu studentiem gan Latvijā, gan vieslekcijās ārzemēs. Semināru vadītājs ir pārliecināts, ka šī darbnīca var palīdzēt ietaupīt vairāku mēnešu pašu patstāvīgā darba vai pat iekustināt doktora darba izstrādi, ja tā šobrīd ir apstājusies.

Pirmajā semināra daļā Mikus Dubickis pievērsīsies sistemātiskas pieejas pazīmēm un pārskata izstrādes vadlīnijām, meklēšanas gaitas atspoguļošanai, pieejām pētījuma jautājuma formulēšanai, atslēgas vārdiem, literatūras iekļaušanas un izslēgšanas kritērijiem, kā arī informācijas analīzei un sintēzei. Docents dalīsies ar praktiskiem ieteikumiem no pieredzes un konsultēs dalībniekus viņiem aktuālās informācijas meklēšanā, izmantojot sistemātisku pieeju. Semināra dalībniekiem būs paredzēts patstāvīgais darbs, kas paveicams līdz otrajai tikšanās reizei. 

Semināra otrajā daļā ir paredzēta dalībnieku paveiktā darba analīze, citu piemēru izpēte un pieejas iegūto rezultātu ilustrēšanai. Docents sniegs padomus literatūras analīzes integrēšanai promocijas vai studiju noslēguma darbā un zinātnisko rakstu publicēšanai.

Klātienes seminārs norisināsies ceturtdien, 11. aprīlī un ceturtdien, 9. maijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 20.30 LU Zinātņu mājas 201. auditorijā, Jelgavas ielā 3, Rīgā.

Interesenti ir aicināti reģistrēties dalībai semināros: https://forms.office.com/e/B20W10ueT2.

Dalīties

Saistītais saturs

Pētniekus un docētājus 25. aprīlī aicina uz īssemināru par mašīntulkošanas rīku
25.03.2024.

Pētniekus un docētājus 25. aprīlī aicina uz īssemināru par mašīntulkošanas rīku

Jaunos pētniekus aicina uz starptautisku tiešsaistes pasākumu ciklu
16.05.2022.

Jaunos pētniekus aicina uz starptautisku tiešsaistes pasākumu ciklu