© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Lai piesaistītu vietējo un starptautisko akadēmisko personālu, Latvijas Universitāte (LU) uzsākusi īstenot Eiropas Sociālā fonda atbalstītu projektu “LU doktorantūras kapacitātes stiprināšana jaunā doktorantūras modeļa ietvarā”.

Projekts ļaus stiprināt Latvijas Universitātes zinātnisko un akadēmisko kapacitāti. Projektā ir paredzēts iesaistīt doktorantus un zinātniskā grāda pretendentus zinātniski pētnieciskajā darbā Latvijas Universitātē un LU projekta sadarbības partneru organizācijās, kā arī piesaistīt un nodarbināt ārvalstu akadēmisko personālu. Kopumā projektā ir plānots iesaistīt 130 doktorantus un zinātniskā grāda pretendentus, sekmējot zinātniskā doktora grāda ieguvi. Akadēmiskajā darbā Latvijas Universitātē paredzēts iesaistīt 10 ārvalstu docētājus.

Projekta īstenošanas laiks ir no 2021. gada 1. jūlija līdz 2023. gada 31. oktobrim.

Projekta kopējā summa 4 208 666 EUR.

Projekts “LU doktorantūras kapacitātes stiprināšana jaunā doktorantūras modeļa ietvarā” tiek īstenots darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.2.2. specifiskā atbalsta mērķa “Stiprināt augstākās izglītības institūciju akadēmisko personālu stratēģiskās specializācijas jomās” trešās kārtas ietvaros (projekts Nr. 8.2.2.0/20/I/006).

Dalīties

Saistītais saturs