Foto no projekta "MODEST" arhīva.

Jūnija sākumā, no 1. līdz 4. jūnijam, Kazaņas Nacionālajā pētījumu tehniskajā universitātē (KNRTU) Erasmus+ programmas ietvaros notika projekta MODEST partnerības sanāksme.

Pasākums notika jauktajā formātā – KNRTU uzņēma klātienes dalībniekus no Armēnijas Nacionālās politehniskās universitātes, Erevānas Valsts universitātes, Maskavas Fizikas un tehnoloģijas institūta, Maskavas Valsts ģeodēzijas un kartogrāfijas universitātes un Krievijas Valsts profesionālās pedagoģijas universitātes, kā arī dalība tiešsaistē konsorcija dalībniekiem bija pieejama ar ZOOM starpniecību.

1. jūnijā KNRTU Profesionālās komunikācijas svešvalodu katedra rīkoja pirmā Doktorantu apmācības centrs (DTC) atklāšanas ceremoniju. Konsorcija dalībnieki testēja virtuālās realitātes austiņas un virtuālo vizīti Latvijas Universitātē. Tikšanās laikā tika prezentēts kurss “Prezentācijas prasmju modulī”, kā ieviests KNRTU, un Akadēmiskās rakstīšanas moduļa kurss, kā tas tika īstenots Maskavas Fizikas un tehnoloģijas institūtā.

2. jūnijā konsorcija dalībnieki noklausījās KNRTU prorektora, Erasmus+ konsorcija ENTER pārstāvju un citu dalībnieku prezentācijas. Vadītāji ziņoja par doktorantiem izstrādātajiem kursiem. Sanāksmes dalībnieki apmeklēja arī Fizikālās un koloīdās ķīmijas katedru, kas ir vēl viena DTC vieta, kā arī tika parakstīts sadarbības līgums starp Armēnijas Nacionālo Politehnisko universitāti un KNRTU.

3. jūnijā sanāksmes dalībnieki iepazīstināja ar saviem ziņojumiem par DTC attīstību viņu universitātēs un pārrunāja turpmākās darbības.

MODEST ir Erasmus+ projekts “Modernization of Doctoral Education in Science and Improvement of Teaching Methodologies (MODEST)”, kas tiek īstenots kā daļa no Latvijas Universitātes Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas un ir vērsts uz doktorantūras studiju modernizāciju projekta partnervalstīs.

Plašāk: https://www.emodest.eu.

Dalīties

Saistītais saturs

Projekta MODEST vebinārā izzina doktorantūras mācību programmu attīstību
15.04.2020.

Projekta MODEST vebinārā izzina doktorantūras mācību programmu attīstību

Latvijas Universitātē notikusi "Erasmus+" projekta MODEST partneru tikšanās
27.06.2019.

Latvijas Universitātē notikusi "Erasmus+" projekta MODEST partneru tikšanās

 Projekta MODEST pārstāvji dodas izpētes vizītēs uz ES valstīm
13.06.2019.

Projekta MODEST pārstāvji dodas izpētes vizītēs uz ES valstīm