Foto: (c) Pixabay.com

2020. gada 16. jūlijā notika otrā MODEST (Modernization of Doctoral Education in Science and Improvement of Teaching Methodologies) doktorantu tīkla tikšanās. Diskusijās tika uzsvērta stresa pārvarēšanas tēma.

Dalībnieki pārrunāja, kas ir stress, kādi ir tā veidi, kāda ir stresa ietekme uz ķermeni, domāšanu, emocijām, darbībām. Seminārs palīdzēja padziļināt izpratni par stresa cēloņiem, pilnveidot stresa vadības prasmes, lai dažādās situācijās veiksmīgāk pārvarētu stresu.

Interesants fakts bija tas, ka lielākoties stress tiek asociēts ar negatīvām izjūtām, tomēr dažādi pētījumi rāda, ka starp notikumiem, kad cilvēkiem ir viens no augstākajiem stresa līmeņiem, ir arī dažādi pozitīvi notikumi, piemēram, laulības, izlaidumi un citi nozīmīgi notikumi.

Neskatoties uz vasaras atvaļinājumu sezonu, seminārā piedalījās vairāk nekā divdesmit studenti no septiņām universitātēm no Latvijas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas un Armēnijas.

Šo pasākumu organizēja MODEST projekta koordinators Latvijas Universitāte un Kazaņas Nacionālā pētniecības tehnoloģiskā universitāte (Kazaņa, Krievija), diskusiju vadīja Romāns Kuprijanovs, asociētais profesors, psiholoģijas doktors (Kazaņas Nacionālā pētniecības tehnoloģiskā universitāte).

Erasmus + MODEST projekta mērķis ir modernizēt doktora izglītību zinātnē Eiropas valstīs un Armēnijā, Baltkrievijā un Krievijā. Plašāks projekta mērķis ir uzlabot partnervalstu augstākās izglītības iestāžu (AII) sadarbības spējas doktorantūras jomā Eiropas augstākās izglītības telpā (EAIT) un Eiropas Pētniecības telpā (ERA).

Dalīties

Saistītais saturs