Foto: IM arhīvs.

Par dalību jaunajā skolotāju izglītības projektā “Mācītspēks” līdz 15. aprīlim interesi izrādījuši jau gandrīz tūkstotis interesentu. Pilnā apmērā pieteikuma anketu aizpildījuši jau 300 kandidāti, tādejādi uzsākot tālāku dalību jauno skolotāju atlases procesā.

 Jaunais skolotāju izglītības projekta “Mācītspēks” mērķis ir spējīgu un motivētu dažādu jomu profesionāļu piesaiste, mācības un atbalsts skolotāja darbam Latvijas skolās. Projekta dalībnieki jau no šī gada 1. septembra strādās skolā, saņemot skolotāja darba algu un mācību stipendiju, kā arī paralēli studēs Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē vai Liepājas Universitātē, iegūs skolotāja kvalifikāciju un nodibinājuma “Iespējamā misija” mācību programmas sniegtu atbalstu savai profesionālajai izaugsmei.

Studijām 2. līmeņa augstākās profesionālās izglītības programmā “Skolotājs”, kas ir daļa no projekta “Mācītspēks”, šajā pavasarī tiek aicināti pieteikties mērķtiecīgi un motivēti dažādu jomu profesionāļi - programmētāji, statistiķi, tulki, grāmatveži, pētnieki u.c. profesiju pārstāvji, kuri līdz 2020. gada jūnijam būs ieguvuši augstāko vai 2. līmeņa profesionālo augstāko izglītību un vēlēsies apgūt skolotāja profesiju. Pēc atlases katram no 100 topošajiem skolotājiem tiks piedāvāts darbs tam piemērotākajā skolā, ņemot vērā skolas atrašanās vietu, skolēnu vecumu u.c. kritērijus.

Jaunās 2. līmeņa augstākās profesionālās izglītības programmas „Skolotājs” vadītāja, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes asociētā profesore Ieva Margeviča-Grinberga, akcentējot projekta dalībnieku, jauno skolotāju, atlases nozīmīgumu, atzīmē: “Pasaules pieredze rāda, ka kvalitatīva studējošo atlase nodrošina augsti motivētu studentu nonākšanu studiju programmās un vēlāk arī darbavietā. Tam ir tieša ietekme uz izglītības kvalitāti kopumā. Pārdomāta un mērķtiecīga atlase - anketas, intervijas, lomu spēles, mini stundas vadīšana, refleksija - dod iespēju katram pārliecināties, vai tiešām skolotāja profesija ir pareizā izvēle.”

Ņemot vērā ārējos apstākļus, gan dalībnieku piesaiste un kandidātu uzrunāšana, gan viss atlases process norit attālināti. Nodibinājuma “Iespējamā misija” dalībnieku piesaistes komandas pārstāvji kopš 13. marta ir veikuši telefona zvanus projekta kandidātiem aptuveni 230 stundu apjomā, izsūtījuši 2000 e-pasta vēstules, lai atbildētu uz interesentu jautājumiem un precizējumiem par projekta gaitu, pieteikšanās kārtību u.c. Dalībnieku atlases komanda tiešsaistes intervijās ir tikusies jau ar teju 70 kandidātiem nolūkā izzināt viņu mērķus un motivāciju skolotāja darbam un dalībai projektā “Mācītspēks”. “Tas bija izaicinoši, tomēr īsā laikā spējām līdzšinējo “Iespējamās misijas” dalībnieku piesaistes un atlases procesu pārnest uz attālinātu formātu, lai turpinātu topošo skolotāju uzrunāšanu, intervēšanu un atlasi dalībai projektā “Mācītspēks”, jo mēs esam pārliecināti, ka darbam Latvijas skolās jāpiesaista un jāatlasa aizrautīgi, mērķtiecīgi un zinoši dažādu jomu profesionāļi,” atzīst nodibinājuma “Iespējamā misija” valdes priekšsēdētājs Kārlis Kravis.

Projekts “Mācītspēks” ir Latvijā unikāls jaunu skolotāju sagatavošanā, jo tajā tiek apvienota Latvijas, Daugavpils un Liepājas universitāšu un nodibinājuma “Iespējamā misija” pieredze. Studijas ir pilnībā balstītas praksē, sniedzot iespēju mācīties un uzreiz iegūtās zināšanas lietot darbā ar skolēniem. Dalībnieki visa projekta laikā saņems arī profesionālu atbalstu savai izaugsmei.

Vairāk informācijas par projektu, pieteikšanās un atlases procesu atrodama klāt pievienotajā infografikā, kā arī www.macitspeks.lv un nodibinājuma “Iespējamā misija” sociālo tīklu kontos.

Par “Mācītspēks”
Skolotāju izglītības projekta “Mācītspēks” mērķis ir spējīgu un motivētu dažādu jomu profesionāļu piesaiste, mācības un atbalsts skolotāja darbam Latvijas skolās. Spēkus apvienojot, projektu īsteno Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte un Daugavpils Universitāte, Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī nodibinājums “Iespējamā misija”. Projekta “Mācītspēks” pamatā ir otrā līmeņa augstākās profesionālās izglītības programma „Skolotājs”, kas ir darba vidē balstītas studijas un ko izstrādājusi Latvijas Universitāte kopā ar Liepājas Universitāti un Daugavpils Universitāti. Šī programma ir viena no jaunās pedagogu izglītības sistēmas studiju programmām Eiropas Sociālā fonda projektā “Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena “Izglītība, pedagoģija un sports” studiju programmas” (Nr. 8.2.1.0/18/I/004).

Dalīties

Saistītais saturs

“Mācītspēks” atlasi izturējuši jau 87 topošie skolotāji
04.04.2022.

“Mācītspēks” atlasi izturējuši jau 87 topošie skolotāji

“Mācītspēks” komanda sveic savā pulkā jaunos skolotājus
11.06.2021.

“Mācītspēks” komanda sveic savā pulkā jaunos skolotājus

Skolas aicina pieteikt aktuālās vakances projektam “Mācītspēks”
06.04.2021.

Skolas aicina pieteikt aktuālās vakances projektam “Mācītspēks”

Sākta pieteikšanās skolotāju izglītības projektam „Mācītspēks”
19.10.2020.

Sākta pieteikšanās skolotāju izglītības projektam „Mācītspēks”

Ministre: Pedagogu sagatavošanā ejam pareizā virzienā
05.08.2020.

Ministre: Pedagogu sagatavošanā ejam pareizā virzienā