Aktualizējot izglītības iespējas un izaicinājumus Latvijas reģionos, projekts „Mācītspēks" īstenos tiešsaistes diskusiju ciklu. Otrā diskusija par jaudīgas izglītības meklējumiem, kas veltīta Zemgales reģionam, norisināsies šī gada 4. februārī plkst. 16.00 – 17.00.

Mainoties pasaulei, sabiedrības vērtībām, uztverei un viedokļiem, par vienu no pēdējo gadu aktuālākajām tēmām ir kļuvusi kompetenču izglītība, tās pienesums un iespējas Latvijas reģionos. Kompetenču izglītība strādā kā dzinulis izzināt jauno, izaicināt savas mācību pieejas un metodes un lūkoties tālāk par ierastajiem horizontiem. Tā ir mūsdienīga reforma, kas rūpējas par mūsu sabiedrības nākotni, veidojot spējīgu un zinošu jauno profesionāļu bāzi Latvijā. Tomēr – kā atšķiras izglītības iespējas atkarībā no mūsu dzīvesvietas? Kā radīt jēgpilnu mācību saturu un ieinteresēt skolēnus? Kā izglītības reforma ietekmēs darba tirgu? Ko darīt, lai uzlabotu reģionālās izaugsmes iespējas Zemgalē? Un kādam jābūt 21. gadsimta skolotājam?

Par šiem un citiem jautājumiem diskutēs Ieva Margeviča-Grinberga, Latvijas Universitātes asociētā profesore, 2. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Skolotājs" direktore, Matīss Rihards Vilcāns, Spīdolas ģimnāzijas uzņēmējdarbības pamatu skolotājs un projekta "Mācītspēks" dalībnieks, Ginta Avotiņa, Jelgavas novada izglītības pārvaldes vadītāja un Heino Lapiņš, "HKScan Latvia" pārdošanas direktors.

Šī diskusija būs otrā no četru pasākumu cikla, kurā būs iespēja iegūt vērtīgu informāciju par aktuālajiem izaicinājumiem izglītībā un to iespējamiem risinājumiem katra reģiona kontekstā: Vidzemē, Zemgalē, Latgalē un Kurzemē. Seko līdzi un uzzini arī par citiem plānotajiem pasākumiem: www.facebook.com/macitspeks/events.

Par projektu "Mācītspēks"
Jauno skolotāju izglītības projekta "Mācītspēks" mērķis ir spējīgu un motivētu dažādu jomu profesionāļu piesaiste skolotāja darbam, nodrošinot nepieciešamo izglītību un praktiskās mācības. Projektā "Mācītspēks" tiek sniegta iespēja 100 atlasītiem kandidātiem viena studiju gada laikā iegūt pedagoga kvalifikāciju un otra gada laikā turpināt profesionāli pilnveidoties, lai kļūtu par skolotāju kādā no Latvijas skolām. Vairāk par projektu un pieteikšanās procesu: www.macitspeks.lv.

Projektu īsteno Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Daugavpils Universitāte un nodibinājums "Iespējamā misija", to pārrauga Izglītības un zinātnes ministrija. Projekts "Mācītspēks" tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/004 "Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena "Izglītība un pedagoģija" studiju programmas" un otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas "Skolotājs" licenču ietvaros.

Dalīties

Saistītais saturs

Sākta pieteikšanās skolotāju izglītības projektam „Mācītspēks”
19.10.2020.

Sākta pieteikšanās skolotāju izglītības projektam „Mācītspēks”

Liela interese par dalību jaunajā skolotāju izglītības projektā “Mācītspēks”
16.04.2020.

Liela interese par dalību jaunajā skolotāju izglītības projektā “Mācītspēks”