Latvijas Universitātes doktoranti šī gada 18. janvārī ir aicināti piedalīties neformālā satikšanās vakarā “Doktorantūra = LU”, kur ar saviem pieredzes stāstiem, kā padarīt doktorantūras ceļu vieglāku un arīdzan krāšņāku, dalīsies divi Latvijas Universitātes doktoranti: Imants Krēziņš un Lingita Lina Henritiusa. Pasākuma izskaņā paredzēta galda spēļu spēlēšana.  

“Kā norāda gan pētījumi, gan arī mūsu LU doktorantu stāsti, doktorantūra ir izaicinošs un nereti vientulīgs ceļš. Viens no vadošo psihologu ieteikumiem ir veidot atbalsta tīklu – atrast vismaz vienu domubiedru, kas iet šo pašu (doktorantūras) ceļu. Pagājušājā gadā uzsākām šādu neformālu tikšanās organizēšanu, kur ar pieredzes stāstiem dalās paši doktoranti vai jaunie doktori. Šogad turpināsim iesākto,” stāsta Dr. ģeogr. Gunta Kalvāne, LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas vecākā eksperte. 

Imants Krēziņš, kas studē LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē, stāstīs par lietotnēm un rīkiem, kas var būtiski atvieglot doktoranta dzīvi, meklējot informācijas avotus, radot un organizējot idejas un pēc tam tās sintezējot jaunās zināšanās.  Savukārt Lingita Lina Henritiusa, kas studē LU Humanitāro zinātņu fakultātes doktora studiju programmā “Valodu un kultūru studijas”, dalīsies pieredzē, kā “izkrāsot” doktorantūras laiku, padarot to vēl aizraujošāku, tostarp kā atvēlēt laiku gan ceļošanai, gan hobijiem, kā visu paspēt un kāpēc ir svarīga zinātnes komunikācija.

Pasākumā, kas norisināsies ceturtdien, 18. janvārī, plkst. 18.00 LU Dabas mājā, Jelgavas ielā 1, 702. telpā, paredzēta arī galda spēļu spēlēšana.  

Interesentiem lūgums līdz šī gada 15. janvārim apstiprināt dalību pasākumā, aizpildot pieteikuma anketu ŠEIT.

Dalīties

Saistītais saturs

Aicina uz tiešsaistes diskusiju “No Mg. par Dr.: doktorantūra tuvplānā”
16.06.2022.

Aicina uz tiešsaistes diskusiju “No Mg. par Dr.: doktorantūra tuvplānā”