© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Lai veicinātu sadarbību izglītības, zinātnes un inovāciju jomā, 10. novembrī Latvijas Universitātes (LU) pārstāvji tikās ar Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta pārstāvjiem, kā arī piedalījās tikšanās reizē ar Bufalo Universitātes un Hārvarda Universitātes pārstāvjiem Valsts kancelejā.

Studentu, akadēmiskā personāla un zinātnieku sadarbību nākotnē ar Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta (Massachusetts Institute of Technology, MIT) Globālās izglītības laboratorijas J-WEL dibinātāju Vidžaiju Kumaru (Vijay Kumar) un asociēto direktori Jūliju Reinoldu–Kuellaru (Julia Reynolds-Cuéllar) pārrunāja LU rektors profesors Indriķis Muižnieks, LU Padomes locekle Mārīte Seile, LU prorektors dabas, tehnoloģiju un medicīnas zinātņu jomā profesors Valdis Segliņš.

LU Padomes locekle Mārīte Seile uzsvēra akadēmiskā personāla profesionālās pilnveides nozīmību: “Stažējoties Bostonā bija iespēja konsultēties un veidot profesionālus kontaktus ar pasaulē atzītiem jomu speciālistiem. Ļoti vērtīga šķita akadēmiskā personāla spēja līdztekus augstam zinātniskajam sniegumam nodrošināt skaidru akadēmisko pētījumu būtības un secinājumu komunikāciju dažādām mērķauditorijām un uzturēt produktīvu sadarbību ar partneriem lietišķo pētījumu transformēšanai praktiski ieviešamās inovācijās.”

Foto: Valsts kancelejas arhīvs.

Dienas gaitā 10. novembra pēcpusdienā LU Padomes pārstāve Mārīte Seile piedalījās arī Valsts kancelejā notikušajā sarunā ar ASV augstskolu pārstāvjiem no Ņujorkas štata Bufalo Universitātes, Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta un Hārvarda Universitātes, kā arī Latvijas vadošo augstskolu pārstāvjiem par sadarbības iespējām tehnoloģiju un inovāciju jomā, lai paplašinātu mācīšanās iespējas Latvijas doktorantiem un skolu pedagogiem ASV. Tikšanās laikā nozīmīga tēma bija arī inovāciju attīstība izglītības jomā, lai valsts pārvalde, uzņēmēji un universitātes var kopīgi radīt risinājumus, kas nepieciešami tautsaimniecībai nepieciešamo cilvēkresursu pilnveidei. Tika pārrunāta arī nepieciešamība pievērst uzmanību vispārējās izglītības attīstības modeļiem, jo tieši šajā posmā tiek izveidota bāze nākamajiem augstskolu studentiem.

Foto: Valsts kancelejas arhīvs.

Stratēģisku izglītības inovāciju projektu atbalsta programmā, kuru īsteno RTU Rīgas Biznesa skola sadarbībā ar Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta Globālās izglītības laboratoriju jeb MIT J-WEL, ir piedalījušies arī Latvijas Universitātes akadēmiskā un administratīvā personāla pārstāvji. 

 

Dalīties

Saistītais saturs

Praktiskās pieredzes ieguvei aktīvi izmanto stažēšanās iespēju uzņēmumos
01.02.2021.

Praktiskās pieredzes ieguvei aktīvi izmanto stažēšanās iespēju uzņēmumos

Akadēmiskais personāls turpina stažēšanos uzņēmumos un organizācijās
01.05.2020.

Akadēmiskais personāls turpina stažēšanos uzņēmumos un organizācijās

Akadēmiskais personāls kārto profesionālās angļu valodas pilnveides eksāmenus
01.02.2020.

Akadēmiskais personāls kārto profesionālās angļu valodas pilnveides eksāmenus