Trešdien, 6. decembrī, LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programma aicina interesentus, jo īpaši doktora studiju programmu docētājus un zinātnisko darbu vadītājus, piedalīties virtuālā pieredzes stāstu pēcpusdienā “Doktorantūra = LU”. Pasākumā par pieredzi doktorantūras studijās stāstīs Antra Boča un Liene Spruženiece.

Antra Boča pašreiz ir pētniece Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē un Latvijas Jauno zinātnieku apvienības vadītāja. Antra 2008. gadā absolvējusi Latvijas Universitātes Vides zinātnes bakalaura studiju programmu un turpmākais ceļš viņu aizveda uz Alberta Ludviga vārdā nosaukto Freiburgas Universitāti Vācijā, kur viņa ieguva maģistra grādu. Doktorantūras studijas viņa turpināja Jūtas Štata universitātē (University of Utah) ASV, aizstāvot disertāciju par meža veģetācijas ietekmi uz augsnes oglekļa krāju. Antra uzsver, ka doktorantūras laikā, pirmkārt, ir būtiski doktorantam saprast skaidrus noteikumus, kāds ir ejamais ceļš līdz doktora grāda iegūšanai, otrkārt, ir nepieciešama socializēšanās vide, kur būtu iespējams tikties ne tikai ar citiem doktorantiem, bet arī ar akadēmisko personālu. 

Liene Spruženiece pašreiz ir pētniece Glāzgovas Universitātē, vada elektronu mikrosopijas laboratoriju un ir arī Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes locekle. Ieguvusi bakalaura grādu ģeogrāfijā Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē, maģistra grādu ģeoloģijā Oslo Universitātē, bet 2017. gadā ieguvusi doktora grādu ģeozinātnēs Makvarī (Macquarie) Universitātē Sidnejā, Austrālijā, pēc tam trīs gadus pavadīja strādājot pētniecībā Lielbritānijā un Vācijā. Liene, vērtējot to, kas ir svarīgi doktorantam, norāda: "Dažkārt doktoranti mēdz fokusēties tikai uz savu promocijas darbu un prasmēm, kas nepieciešamas tā kvalitatīvai izstrādei, tomēr ilgtermiņā veiksmīgas karjeras izveidei tikpat nozīmīga loma ir videi, kurā doktorants atradies, atbalstam no darba vadītāja, izveidotajiem kontaktiem un iegūtai sistēmiskai izpratnei par to, kā funkcionē zinātnes un akadēmiskās institūcijas."

Pieredzes stāstu pēcpusdiena 6. decembrī no plkst. 15.30 līdz plkst. 17.00 norisināsies attālināti MS Teams platformā. Pieslēgšanās saite pasākumam ŠEIT.

Pasākums, kas norisinās sadarbībā ar Latvijas Jauno zinātnieku apvienību, ir viena no LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas aktivitātēm, turpinot darbu pie LU Doktorantūras skolas izveides un jaunā doktorantūras modeļa ieviešanas Latvijas Universitātē.

Dalīties

Saistītais saturs

Aicina uz tīmekļsemināru par zinātnes pētījumu komercializāciju
08.05.2021.

Aicina uz tīmekļsemināru par zinātnes pētījumu komercializāciju

Aicina piedalīties tīmekļseminārā par pētījumu metodiku
16.03.2021.

Aicina piedalīties tīmekļseminārā par pētījumu metodiku