© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Projekta gaitas pārskats no 2023. gada 1. janvāra līdz 2023. gada 31. martam

Visas projektā “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” plānotās septiņpadsmit jaunās studiju programmas ir izstrādātas un licencētas. Visām septiņpadsmit jaunveidotajām studiju programmām turpinās aprobācijas process.

Studiju virzieniem “Veselības aprūpe” un “Ģeogrāfijas un Zemes zinātnes” un ar Rīgas Tehnisko universitāti kopīgajai studiju programmai “Biotehnoloģija un bioinženierija” ir saņemti lēmumi no Akadēmiskās informācijas centra par studiju virziena un tam atbilstošo studiju programmu akreditāciju.

Akadēmiskās informācijas centrā notiek novērtēšanas process šādiem studiju virzieniem:

  • Vēsture un filozofija;
  • Reliģija un teoloģija;
  • Fizika, materiālzinātne, matemātika un statistika;
  • Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne;
  • Socioloģija, politoloģija, antropoloģija;
  • Valodu un kultūras studijas, dzimtās valodas studijas un valodu programmas;
  • Dzīvās dabas zinātnes.

Akadēmiskajai bakalaura studiju programmai. “Kultūrvides mantojums”, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, un doktora studiju programmai “Cilvēkfaktors, drošība darbā un arodveselība” notiek iekļaušanas studiju virzienā process.

Projekta sabiedrisko attiecību speciālisti aktīvi strādā ar jauno studiju programmu ārvalstu reklamēšanas jautājumiem, izmantojot efektīvas komunikācijas rīkus: plašas aptveres un augstas skatāmības augstākās izglītības starptautiskā mārketinga interneta kanālu “Keystone”, kā arī SIA “Infinitum Agency” resursus.

Projektā “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015) piedalās deviņas Latvijas Universitātes fakultātes un tiek izstrādātas septiņpadsmit jaunas studiju programmas. Projekta sadarbības partneri ir Daugavpils Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Mākslas akadēmija, Tartu Universitāte. Visu jauno studiju programmu izstrādi, to licencēšanu, aprobēšanu un akreditāciju iecerēts paveikt laika posmā līdz 2023. gada novembrim.

Dalīties

Saistītais saturs

Licencētas visas septiņpadsmit jaunveidotās studiju programmas
30.12.2022.

Licencētas visas septiņpadsmit jaunveidotās studiju programmas

 Šogad Latvijas Universitāte studētgribētājiem piedāvā divas jaunas studiju programmas
30.05.2022.

Šogad Latvijas Universitāte studētgribētājiem piedāvā divas jaunas studiju programmas