Latvijas Universitātes Akadēmiskais centrs, Dabas māja. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Projekta gaitas pārskats no 2022. gada 1. oktobra līdz 2022. gada 29. decembrim

Visas projektā “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” plānotas septiņpadsmit jaunās studiju programmas ir izstrādātas un licencētas. Pašreiz visām septiņpadsmit jaunveidotajām studiju programmām turpinās aprobācijas process. 2022. gada augustā licences saņēmušajās jaunajās studiju programmās ir uzņemti studenti. 

Nodibinājumā “Akadēmiskās informācijas centrs” notiek novērtēšanas process šādiem studiju virzieniem: “Veselības aprūpe”, “’Ģeogrāfijas un zemes zinātnes”, “Vēsture un filozofija”, “Reliģija un teoloģija”, “Fizika, materiālzinātne, matemātika un statistika”, “Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne”,  “Socioloģija, politoloģija, antropoloģija”.

Turpinās darbs pie šādu studiju virzienu akreditācijas dokumentu gatavošanas: “Valodu un kultūras studijas, dzimtās valodas studijas un valodu programmas”, kur virzienā ietilpst sešas jaunās studiju programmas, tostarp bakalaura studiju programma “Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studijas”, bakalaura studiju programma “Filoloģija”, bakalaura studiju programma “Austrumu-Rietumu starpkultūru studijas”, maģistra studiju programma “Anglistika”, maģistra studiju programma “Eiropas valodu un kultūras studijas”, doktora studiju programma “Valodu un kultūru studijas”, un pie virziena “Dzīvās dabas zinātnes”, kurā ietilpst jaunā doktora studiju programma “Dabaszinātne”.

Kopīgi ar Rīgas Tehnisko universitāti izveidotā un īstenošanā esošā akadēmiskā bakalaura studiju programma “Biotehnoloģija un bioinženierija” ir iekļauta studiju virzienā. Savukārt akadēmiskajai bakalaura studiju programmai “Kultūrvides mantojums”, kas tiek īstenota sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, un doktora studiju programmai “Cilvēkfaktors, drošība darbā un arodveselība” turpinās process iekļaušanai studiju virzienā.

Projekta sabiedrisko attiecību speciālisti aktīvi strādā ar jauno studiju programmu ārvalstu reklamēšanas jautājumiem, izmantojot efektīvas komunikācijas rīkus: plašas aptveres un augstas skatāmības augstākās izglītības starptautiskā mārketinga interneta kanālu “Keystone”, kā arī SIA “Infinitum Agency” resursus digitālās reklāmas nodrošināšanai starptautiskā mērogā ārvalstu studentu piesaistei.

Projektā “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015) piedalās deviņas Latvijas Universitātes fakultātes un tiek izstrādātas septiņpadsmit jaunas studiju programmas. Projekta sadarbības partneri ir Daugavpils Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Mākslas akadēmija, Tartu Universitāte. Visu jauno studiju programmu izstrādi, to licencēšanu, aprobēšanu un akreditāciju iecerēts paveikt laika posmā līdz 2023. gada novembrim.

Dalīties

Saistītais saturs

Septiņpadsmit jaunveidotajām studiju programmām turpinās aprobācijas process
31.03.2023.

Septiņpadsmit jaunveidotajām studiju programmām turpinās aprobācijas process

 Šogad Latvijas Universitāte studētgribētājiem piedāvā divas jaunas studiju programmas
30.05.2022.

Šogad Latvijas Universitāte studētgribētājiem piedāvā divas jaunas studiju programmas

Licencēta jaunā Austrumu-Rietumu starpkultūru studiju programma Latvijas Universitātē
21.05.2021.

Licencēta jaunā Austrumu-Rietumu starpkultūru studiju programma Latvijas Universitātē

Saruna ar epidemioloģi Liliānu Civjāni par jauno epidemioloģijas studiju programmu
26.03.2020.

Saruna ar epidemioloģi Liliānu Civjāni par jauno epidemioloģijas studiju programmu