Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē ir izveidota Baltijā unikāla akadēmiskā maģistra studiju programma “Epidemioloģija un medicīniskā statistika”, kura piedzīvojusi jau pirmo izlaidumu. Lai iepazīstinātu jaunos studētgribētājus ar studiju norisi, ikviens interesents 20.februāra vakarā ir aicināts pievienoties tiešsaistes sarunai ar programmas pārstāvjiem.

Tiešsaistes saruna notiks pirmdien, 20. februārī, plkst. 18.00 platformā ZOOM. Sarunā piedalīsies studiju programmas direktore Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes asociētā profesore Liliāna Civjāne un studiju programmas absolvente pacientu biedrības “Parsirdi.lv” vadītāja Inese Mauriņa.

Lai reģistrētos dalībai tiešsaistes pasākumā un saņemtu tiešsaistes pasākuma pieslēgšanās saiti, ikviens interesents ir aicināts pieteikties līdz 19. februārim, aizpildot pieteikuma anketu šeit: https://lu-lv.zoom.us/meeting/register/tJAkd-irrTwjGNyr--ukh0qbo9IT6AjpXIRC.

Studijām programmā iespējams pieteikties, ja ir bakalaura grāds vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība veselības aprūpē, medicīnā, zobārstniecībā, farmācijā, psiholoģijā, socioloģijā, dabaszinātnēs, vides zinātnēs, pārtikas zinātnēs, vai citā pielīdzināmā augstākā izglītībā.

Programma izstrādāta, lai Latvijas un Baltijas veselības sistēmai nodrošinātu augsti kvalificētus epidemioloģijas un medicīniskās statistikas speciālistus, kas pārzina epidemioloģisko pētījumu metodoloģiju, spēj veikt sarežģītu datu analīzi un interpretēt to rezultātus, balstoties uz jaunākajām starptautiskajām atziņām un atbilstoši starptautisko organizāciju pieprasītajiem standartiem.  

Studiju programmu absolvējušie iegūst maģistra grādu veselības zinātnēs.

Jauno studentu uzņemšana studiju programmā norisināsies 2023. gada jūlijā. Plašāka informācija par pieteikšanos studijām atrodama www.gribustudet.lv, savukārt par studiju programmu ŠEIT.

Maģistra studiju programma “Epidemioloģija un medicīniskā statistika” tapusi projekta “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015) ietvaros. Projektā piedalās astoņas Latvijas Universitātes fakultātes un tiek izstrādātas septiņpadsmit jaunas studiju programmas.

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitāte aicina studēt epidemioloģiju un medicīnisko statistiku
03.05.2022.

Latvijas Universitāte aicina studēt epidemioloģiju un medicīnisko statistiku

Asoc. prof. Liliāna Civjāne: Kas ir mūsdienu epidemiologs?
08.04.2020.

Asoc. prof. Liliāna Civjāne: Kas ir mūsdienu epidemiologs?