Foto: "Mācītspēks" publicitātes foto.

Projekta gaitas atskaite: 2022. gada aprīlis – jūnijs

Turpinās jauno studiju programma izvērtēšana iekļaušanai studiju virzienā "Izglītība un pedagoģija". Pirmo lēmumu par studiju programmas iekļaušanu akreditācijas lapā  no nodibinājuma “Akadēmiskās informācijas centrs” saņēmusi 2. līmeņa augstākās profesionālās izglītības studiju programma “Skolotājs”.

Vērtējot studiju programmu, Rietumčesteras universitātes Speciālās izglītības departamenta profesore Vikija A. Makginleja (Vicki A. McGinley) uzsver: “Studiju programma, kas izstrādāta un ieviesta kopā ar dažādu izglītības jomu ekspertiem no visas Latvijas, paredz kvalificētu skolotāju sagatavošanu darba vidē balstītās studijās. Redzam, ka programma ir unikāla, tai ir starpdisciplinārs raksturs un tā balstīta 21. gadsimta prasmēs. Programma ir salīdzināma ar Amerikas Savienotajās Valstīs ieviesto programmu  “Teach for America”.”

Šovasar dalību skolotāju izglītības projektā “Mācītspēks”, kura pamatā ir 2. līmeņa augstākās profesionālās izglītības studiju programma “Skolotājs”,  uzsāk 85 dalībnieki, kuri paralēli darbam izglītības iestādē uzsāks arī augstākās izglītības studijas augstskolā:  Latvijas Universitātē – 73 kandidāti, no kuriem 69 jau vienojušies par vakanci konkrētā skolā; Daugavpils Universitātē – pieci kandidāti, no kuriem četri jau vienojušies par vakanci skolā; Liepājas Universitātē – septiņi kandidāti, kuri visi ir vienojušies par vakanci skolā.

Aktivitātes tiek īstenotas Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/004 “Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena “Izglītība un pedagoģija” studiju programmas” ietvaros.

Dalīties

Saistītais saturs

"Mācītspēks" skolotāji uzsāk dalību projektā
21.07.2020.

"Mācītspēks" skolotāji uzsāk dalību projektā

Licencēta jaunā pirmsskolas skolotāju studiju programma
17.06.2020.

Licencēta jaunā pirmsskolas skolotāju studiju programma

Jaunās pedagoģijas studiju programmas iesniegtas licencēšanai
20.03.2020.

Jaunās pedagoģijas studiju programmas iesniegtas licencēšanai