© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Ceturtdien, 21. aprīlī, Latvijas Universitātē notiks pasākums “Zaļais starpbrīdis: ilgtspējīgi risinājumi pasaules universitātēs”, kura laikā tiks uzsākta vizuālas Latvijas Universitātes Ilgtspējas ceļa kartes izveide.

Pasākumā “Erasmus” apmaiņas studenti dalīsies pieredzes stāstos par ilgtspējīgiem risinājumiem un zaļām aktivitātēm Eiropas universitātēs, kurās apmaiņas programmu laikā bijuši Latvijas Universitātes studenti, kā arī studenti, kas šobrīd studē Latvijas Universitātē.

“Pasākumā, pateicoties apmaiņas studentu iesaistei, apzināsim citu Eiropas augstskolu zaļo pieredzi, ko nākotnē ir iespējams integrēt arī mūsu kopienā.  Piemēram, Potsdamas Universitātē, studenti uztur universitātes dārzu, kurš kalpo arī kā sēklu banka, jo tur tiek sētas vecvecāku lolotās sēklas. Austrumsomijas Universitātē, Joensu, savukārt, lai izvairītos no pārtikas atlikumiem otrās dienas ēdienam ir īpašas atlaides. Pētīsim, kā ilgtspējīgas idejas atklājas universitāšu stratēģijās, vadības procesos, kā arī studentu pilsētiņās jeb kampusos. Vairāk uzmanības veltīsim tam, kā mēs kā indivīdi varam iedzīvināt zaļās idejas savā universitātes kopienā,” stāsta LU Ekopadomes vadītāja Dr.ģeogr. Gunta Kalvāne.

Pasākuma laikā pēc pieredzes stāstu izskanēšanas notiks praktiska un interaktīva darbnīca, kuras rezultātā tiks uzsākta tematiskas, vizuālas Latvijas Universitātes Ilgtspējas ceļa kartes izstrāde, kurā tiks iezīmēti gan pašreiz jau esošie ilgtspējīgie piemēri Latvijas Universitātē, gan iespējamie nākotnes risinājumi.

Pasākums norisināsies klātienē Latvijas Universitātes Zinātņu mājā, 301. telpā, ceturtdien, 21. aprīlī, no plkst. 16.30 līdz plkst. 18.00, kā arī pasākums būs vērojams ikvienam interesentam tiešsaistē LU Studentu padomes Facebook lapā @studentiem.

LU Zaļais starpbrīdis ir LU Ekopadomes īstenota aktivitāte, kuras norise ir iecerēta katra mēneša trešajā ceturtdienā. Ekopadome ir LU Studentu padomes, LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas un LU Akadēmiskā centra attīstības programmas kopīga iniciatīva.

Dalīties

Saistītais saturs