Foto: (c) Pixabay.com

Lai sniegtu doktorantiem padziļinātas vispārējās prasmes (soft skills) panākumu gūšanai pētniecībā, akadēmiskajā, kā arī zinātnisko inovāciju jomā, “Erasmus+” projekts MODEST aicina piedalīties starptautiskā doktorantūras skolā.

Apmācības tiks organizētas trīs sesijās, kuras tiks balstītas MODEST projekta ietvaros izstrādātajos kursos.

Pirmā doktorantūras skola norisināsies no 14. līdz 16. martam un tajā ir iekļautas šādas tēmas:

  1. akadēmiskā rakstīšana pētniecības publikāciju nolūkos;
  2. mūsdienīgas pieejas veiksmīgas prezentācijas radīšanai zinātniskiem ziņojumiem;
  3. mūsdienu zinātniskās pētniecības metodoloģija;
  4. zinātniskā ētika, intelektuālais īpašums;
  5. projektu sagatavošana un vadība;
  6. pētniecības internacionalizācija.

Doktorantūras skola norisināsies trīs sesijās (katrā sesijā būs atšķirīgas tēmas):

  1. 14.03.-16.03. (lekcijas); mājasdarbi kā attālināts darbs grupās ar attālinātajām konsultācijām (apmēram 2 nedēļu garumā); 28.03. – studentu gala prezentācijas;
  2. 11.04. -13.04. (lekcijas); mājasdarbi kā attālināts darbs grupās ar attālinātajām konsultācijām (apmēram 2 nedēļu garumā); 25.04. – studentu gala prezentācijas;
  3. 16.05. – 18.05. (lekcijas); mājasdarbi kā attālināts darbs grupās ar attālinātajām konsultācijām (apmēram 2 nedēļu garumā);  30.05. - studentu gala prezentācijas.

Lekcijas pasniegs lektori no Latvijas, Somijas, Polijas, Krievijas, Armēnijas un Baltkrievijas augstskolām: Jeļena Bazanova, Lilija Gazizuļina, Filips Sandži, Dilbārs Sultanova, Dina Ščipanova, Tatjana Šumiņa, Inga Šķendere, Mareks Frankovičs, Aleksandrs Golubovs, Vasilijs Stoļarovs, Irina Kuklina, Sīni Karpinena, Gevorgs Margarovs. Dalība doktorantūras skolā ir bez maksas un darba valoda ir angļu valoda. Studenti par dalību doktorantūras skolā saņems sertifikātus (3 ECTS).

Piesakoties doktorantūras skolai studentiem ir jāuzraksta motivācijas vēstule, pamatojot vēlmi piedalīties šajās apmācībās.  Pieteikšanās doktorantūras skolai ir iespējama šeit: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyEjPsAXrWUYGR4f7Wd0tuL6t_LJP4-rUcCUMbXq8jkpKexA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 .

Projekta MODEST (Modernization of Doctoral Education in Science and Improvement of Teaching Methodologies) mērķis ir uzlabot doktorantūras studiju kvalitāti inženierzinātnēs, modernizējot mācību programmu, optimizējot doktorantūras studiju  darbu, veicinot zinātnisko pētījumu uzraudzību un palielinot akadēmisko mobilitāti. Lai sasniegtu ilgtspējīgus rezultātus, plānots izstrādāt tīmekļa platformas un virtuālo tīklu, izmantojot dažādas pieejas un informācijas un komunikācijas metodes. MODEST ir trīs gadu projekts, kura plašāks mērķis ir uzlabot partnervalstu augstākās izglītības iestāžu sadarbības iespējas doktorantūras jomā Eiropas augstākās izglītības telpā (EHEA) un Eiropas Pētniecības telpā (ERA).

 

Dalīties

Saistītais saturs

Doktorantus un jaunos zinātniekus aicina 15. februārī pievienoties Koprakstīšanas sesijai
10.02.2022.

Doktorantus un jaunos zinātniekus aicina 15. februārī pievienoties Koprakstīšanas sesijai

Notikusi pirmā MODEST doktorantūras studentu tīklošanās sanāksme
07.07.2020.

Notikusi pirmā MODEST doktorantūras studentu tīklošanās sanāksme