Foto: (c) Pixabay.com

Eiropas Sociālā fonda projekta “Latvijas Universitātes studiju virziena "Izglītība, pedagoģija un sports" motivēts, mūsdienīgs un konkurētspējīgs akadēmiskais personāls”, Nr. 8.2.2.0/18/I/004, ietvaros darbu uzsākuši divi ārvalstu akadēmiskā personāla pārstāvji un pieci doktoranti, kā arī turpinās Latvijas Universitātes akadēmiskā personāla profesionālās angļu valodas pilnveide, kompetenču pilnveide un stažēšanās izglītības iestādēs.

Projekta gaitas atskaite: 2020. gada augusts - 2020. gada oktobris

Studentiem jauni mācībspēki


Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē
lekcijas skolotāju izglītības programmā studentiem vada viesprofesors Hasans Selčuks no Turcijas. Novērtējot savu līdzšinējo pieredzi darbā ar studentiem citās valstīs un ar studentiem Latvijā viesprofesors atzīst: “Latvijas studenti atstājuši iespaidu, ka ir atbildīgi, cieņpilni un gatavi iegūt jaunas zināšanas izglītības zinātnēs. Turklāt esmu priecīgs, redzot, ka lielākajai daļai Latvijas studentu ir augstas kritiskās domāšanas prasmes, kas man ļauj sagatavot aktivitātes tā, lai veicinātu viņu zinātkāri un atbilžu meklēšanu uz semināros apskatītajiem jautājumiem.”

Savukārt, iesaistoties projektā, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes doktorantūras 3. kursa studente Santa Dreimane septembra sākumā uzsāka vadīt lekcijas kursā “Mācīšana un mācīšanās” gan pilna laika, gan nepilna laika klātienes studentiem. “Projekts man ir sniedzis iespēju iepazīt lektora darba specifiku un izmantot līdzšinējās zināšanas un pieredzi, patstāvīgi gatavojot studiju materiālus un vadot lekcijas un seminārus studentiem, kurus varu saukt par savējiem. Šoruden, darbojoties projektā, esmu intensīvi strādājusi pie tā, lai nodrošinātu studentiem kvalitatīvas un saistošas nodarbības, kā arī pati esmu guvusi neatsveramu pieredzi.”

Uzlabo angļu valodas zināšanas
Projekta ietvaros Latvijas Universitātes akadēmiskais personāls uzlabo angļu valodas zināšanas. Pirmās grupas, kas mācības uzsāka pagājušā gada sākumā, veiksmīgi nokārtojušas pārbaudes darbu un saņēmušas sertifikātu atbilstoši iegūtajam zināšanu līmenim.

Ar savu pieredzi dalās Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesore Dr. paed. Sarmīte Tūbele: “Esmu tiešām apmierināta gan ar iegūto rezultātu, gan arī ar papildinātām zināšanām un prasmēm angļu valodā. Attālinātās mācības, kas notika Covid-19 ietekmē, nesagādāja nekādas problēmas, jo būtiski nekas nemainījās, pateicoties pasniedzējas operatīvajam darbam un profesionalitātei.”

Profesore iedrošina kolēģus iesaistīties projekta aktivitātēs un apgūt angļu valodu, piebilstot, ka katrs var paņemt tik, cik pats vēlas un ka mācīties ko jaunu vai papildināt zināšanas vienmēr ir noderīgi.

Dalīties

Saistītais saturs

Docētāji pilnveido kompetences  tiešsaistes mācībās
01.08.2020.

Docētāji pilnveido kompetences tiešsaistes mācībās

Docētāji stažējoties pilnveido pedagoģiskā procesa plānošanu
24.04.2020.

Docētāji stažējoties pilnveido pedagoģiskā procesa plānošanu