Foto: (c) Pixabay.com

Projekta gaitas atskaite: 2020. gada maijs - 2020. gada jūlijs

Projekta “Latvijas Universitātes  studiju virziena "Izglītība, pedagoģija un sports" motivēts, mūsdienīgs un  konkurētspējīgs akadēmiskais personāls”, Nr. 8.2.2.0/18/I/004 aktivitāšu ietvaros akadēmiskais personāls ir pilnveidojis savas kompetences specializētajās mācībās, kas, pielāgojoties ārkārtas situācijai valstī, notika tiešsaitē.

Saglabājot mācību saturu un kvalitāti, tās tika organizētas izmantojot piemērotākos digitālos risinājumus un platformas un rīkus mācībām attālināti.

Kā atzīst akadēmiskais personāls, tiešsaistes mācībām ir daudz pozitīvo aspektu, tai skaitā spēja veidot elastīgu darba grafiku, ietaupīt laiku un resursus nokļūšanai līdz mācību norises vietai, iemācīties izmantot dažādas platformas un rīkus, kas der darbā ar studentiem, pilnveidot savas prasmes tehnoloģiju jomā un  stiprināt pašvadītas mācīšanās prasmes. Mācības akadēmiskajam personālam ļāva izzināt jaunas iespējas, ko nodrošina tehnoloģiju izmantošana.

Turpretī kā negatīvi vērtējamo aspektu docētāji min ilgāku mācību norisi tām atvēlēto dienu skaita ziņā, jo, mācoties attālināti, nodarbību ilgums nepārsniedza četras stundas dienā, lai saglabātu to efektivitāti. Tāpat pie traucēkļiem, kas ietekmē nepārtrauktu pieslēgšanos mācībām, tika minētas ar tehnoloģijām saistītas detaļas, piemēram, interneta savienojuma pārrāvumi, WEB kameras nepieejamība un tamlīdzīgi aspekti.

   

Dalīties

Saistītais saturs

Docētāji pilnveido kompetences  tiešsaistes mācībās
01.08.2020.

Docētāji pilnveido kompetences tiešsaistes mācībās