Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Dabas māja. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Piektdien, 6. oktobrī, LU Dabas mājā notiks neformāls tīklošanās pasākums tiem Latvijas Universitātes (LU) studentiem, kas šoruden uzsāk doktorantūras studijas.

“Mēdz teikt, ka tīklošanās kontakti ir zinātnieka jaunais zelts. Arvien biežāk pasaulē, arī Latvijā, pie viena pētījuma strādā dažādu jomu eksperti. Paturot prātā zinātnes starpdisciplinaritāti, ir svarīgi tīkloties ne tikai ar savas jomas kolēģiem, bet dibināt un uzturēt kontaktus, sadarboties ar dažādu jomu pētniekiem, tā rodot jaunas idejas un risinājumus,” uzsver Dr. ģeogr. Gunta Kalvāne, LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas vecākā eksperte un tīklošanās pasākuma organizatore.

Pasākumā ar iedvesmas stāstu piedalīsies Latvijas Universitātes rektors profesors Indriķis Muižnieks, bet ar saviem personīgajiem pieredzes stāstiem par dzīvi doktorantūrā dalīsies četri dažādu pētniecības jomu jaunie zinātnieki, kas pavisam nesen ir ieguvuši doktora grādu Latvijas Universitātē:

  • Aigars Langins, galvenais datu zinātnieks "BTA Baltic Insurance Company", mākslīgā intelekta pasniedzējs fizikas bakalaura studiju programmas studentiem;
  • Agnese Lastovska, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pedagoģijas zinātniskā institūta zinātniskā asistente;
  • Tatjana Pladere, docente un pētniece LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes Optometrijas un redzes zinātnes nodaļā; 
  • Ingus Pērkons, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” pētnieks.

Jaunie zinātnieki atklās savu ceļu doktorantūrā, ietverot stāstījumā arī praktiskus padomus, kā veidot savu zinātnisko identitāti gan akadēmiskajā vidē, gan sabiedrībā kopumā.

Latvijas Jauno Zinātnieku apvienības valdes locekle, LU doktorante Raimonda Soloha iepazīstinās ar apvienības izstrādāto Doktorantūras ceļvedi un ar pārstāvniecības iespējām izglītības nozarē un organizētajiem pasākumiem doktorantu atbalstam.

 “Lai savā ziņā nojauktu vai vismaz mazinātu nozaru barjeras, jauno studiju semestri uzsākam ar neformālu iepazīšanās pasākumu jaunajiem doktorantiem, stiprinot zinātnisko kopienu Latvijas Universitātē.  Jāpiebilst, ka šis ir tikai viens no plānotajiem atbalsta pasākumiem doktorantiem, esam iecerējuši organizēt praktiskus darbseminārus katru mēnesi,” piebilst pasākuma rīkotāja G. Kalvāne.

Pasākums norisināsies LU Dabas mājā, 106. auditorijā, Jelgavas ielā 1, no plkst. 18.00 līdz plkst. 21.00.

Lai piedalītos klātienes pasākumā, līdz 2. oktobrim jāaizpilda pieteikuma anketa šeit: https://forms.office.com/e/p5PnQyiKti.

Pasākums ir viena no LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas aktivitātēm, turpinot darbu pie LU Doktorantūras skolas izveides un jaunā doktorantūras modeļa ieviešanas Latvijas Universitātē.

Dalīties

Saistītais saturs

Aizvadīts pirmais zinātnisko publikāciju rakstīšanas retrīts doktorantiem
07.03.2023.

Aizvadīts pirmais zinātnisko publikāciju rakstīšanas retrīts doktorantiem

Aicina uz tiešsaistes diskusiju “No Mg. par Dr.: doktorantūra tuvplānā”
16.06.2022.

Aicina uz tiešsaistes diskusiju “No Mg. par Dr.: doktorantūra tuvplānā”