Lai spriestu par akadēmiskā godīguma aktuālajiem jautājumiem, trešdien, 27. septembrī, Latvijas Universitātē (LU) notiks publiskās debates “Godīgi par akadēmisko godīgumu”. Debates ievadīs asociētās profesores Signes Mežinskas pārskats par aktualitātēm akadēmiskā godīguma jomā.

Debatēs piedalīsies LU Akadēmiskās ētikas komisijas loceklis un LU Juridiskās fakultātes lektors Lauris Liepa, LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes docente Dr. phys. Tija Sīle, Latvijas Jauno Zinātnieku apvienības vadītāja Antra Boča, Rīgas Stradiņa universitātes asociētā profesore Dr. paed. Nora Jansone-Ratinika, kā arī LU Studentu padomes priekšsēdētāja Eva Borska. Debates vadīs LU Medicīnas fakultātes asociētā profesore un LU Dzīvības un medicīnas zinātņu ētikas komitejas priekšsēdētāja Signe Mežinska.

Debatēs uzmanība tiks vērsta uz aktuālajiem izaicinājumiem akadēmiskā godīguma jomā, daudzveidīgajiem autorības jautājumiem, esošajiem un iespējamajiem risinājumiem akadēmiskā godīguma nodrošināšanā, kā arī uz nākotnes redzējumu šai jomā.

Debates “Godīgi par akadēmisko godīgumu” ir atvērts pasākums, kas norisināsies LU Zinātņu mājas ātrijā 27. septembrī no plkst. 11.00 līdz plkst. 12.30 un uz kuru klātienē ir aicināts ierasties ikviens interesents.

Jautājumus, kas rodas par akadēmiskā godīguma tēmu, sagaidot pasākumu vai tā laikā, aicinām ierakstīt platformā "Padlet" ŠEIT.

Debates būs iespējams vērot arī attālināti tiešraidē LU portālā www.lu.lv.

Debates “Godīgi par akadēmisko godīgumu” ir viens no LU 104. jubilejas nedēļas pasākumiem. Pasākumu rīko LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programma.

 

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitāte ar svētku programmu atzīmēs 104. gadadienu
12.09.2023.

Latvijas Universitāte ar svētku programmu atzīmēs 104. gadadienu

Latvijas Universitātē izstrādāts tālākizglītības kurss par akadēmisko godīgumu
13.04.2021.

Latvijas Universitātē izstrādāts tālākizglītības kurss par akadēmisko godīgumu

Augstskolas valsts mērogā sadarbosies akadēmiskā godīguma jomā
15.10.2019.

Augstskolas valsts mērogā sadarbosies akadēmiskā godīguma jomā