Barselonas Universitāte. Publicitātes foto.

Laikā no 24. līdz 28. aprīlim Barselonas universitātē norisinājās projekta TEODOR noslēdzošā partneru tikšanās un apmācības orgānu ziedošanas un transplantācijas jautājumos.

Sanāksmē tika apskatīti jautājumi par projekta apmācību kursa īstenošanu, starptautiskās sadarbības nozīmi un pieredzes pārņemšanu, izglītības nozīmi ceļā uz kvalitātes paaugstināšanu, jautājumi par jaunu transplantācijas programmu atvēršanu un pieejamības palielināšanu, kā arī projekta īstenošanas administratīvie jautājumi.

Tikšanās laikā norisinājās vizītes uz vietējām slimnīcām un tematiskas nodarbības plaušu, aknu, nieru un sirds transplantācijas jautājumos.

Projekta TEODOR (Transeuropean Educational initiative in Organ Donation and Transplantation) mērķis ir izveidot apmācību programmas un apmācīt medicīnas speciālistus orgānu ziedošanas un transplantācijas jautājumos Latvijā, Lietuvā un Čehijā. Tajā ar zinātnisko, akadēmisko un praktisko pieredzi dalās Spānijas un Zviedrijas eksperti. Projekta dalībnieki ir dažādu specialitāšu pārstāvji, tostarp imunologi, transplantācijas ķirurgi, nefrologi, hepatologi, kardiologi, pulmonologi, kā arī neatliekamo centru un intensīvās terapijas speciālisti un anesteziologi.

Latvijas Universitāti projektā pārstāv LU Medicīnas fakultāte un LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programma. Projekta vadošais partneris ir Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca Latvijā, savukārt projekta partneru vidū ir Skones Universitātes slimnīca Zviedrijā (Skane University Hospital), Barselonas universitāte Spānijā (University of Barcelona), DTI Ziedošanas un transplantācijas institūts Spānijā (DTI Donation & Transplantation Institute), Lietuvas Veselības ministrijas Nacionālais transplantācijas birojs (National Transplant Bureau under the Ministry of Health), Kralovske Vinohradas Universitātes slimnīca Čehijā (Kralovske Vinohrady University Hospital).

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība Erasmus+ programmā.

Dalīties

Saistītais saturs