Latvijas Universitāte (LU) uzsāk starptautisku izglītības iniciatīvu orgānu ziedošanas un transplantācijas jomā - projektu TEODOR (Transeuropean Educational initiative in Organ Donation and Transplantation).

“Tas, ko sagaidām īstenojot projektu, ir zināšanas un tajās balstītie jaunveidotie apmācību moduļi, kuri dos iespēju Latvijas speciālistiem uzlabot esošās kompetences orgānu ziedošanas un transplantācijas jautājumos. Savukārt starptautiskie kontakti ar ārvalstu ekspertiem ne vien ļaus dalīties pieredzē, bet arī sniegs ieguldījumu izglītības procesa un transplantācijas nozares pilnveidošanā Latvijā,” skaidro LU Medicīnas fakultātes dekāns profesors Valdis Folkmanis.

Projekta mērķis ir izveidot apmācību programmas un apmācīt medicīnas speciālistus orgānu ziedošanas un transplantācijas jautājumos Latvijā, Lietuvā un Čehijā. Tajā ar zinātnisko, akadēmisko un praktisko pieredzi dalīsies Spānijas un Zviedrijas eksperti.

Projekta dalībnieki ir dažādu specialitāšu pārstāvji, tostarp imunologi, transplantācijas ķirurgi, nefrologi, hepatologi, kardiologi, pulmonologi, kā arī neatliekamo centru un intensīvās terapijas speciālisti un anesteziologi.

Latvijas Universitāti projektā pārstāv LU Medicīnas fakultāte un LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programma. Projekta vadošais partneris ir Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca Latvijā, savukārt projekta partneru vidū ir Skones Universitātes slimnīca Zviedrijā (Skane University Hospital), Barselonas universitāte Spānijā (University of Barcelona), DTI Ziedošanas un transplantācijas institūts Spānijā (DTI Donation & Transplantation Institute), Lietuvas Veselības ministrijas Nacionālais transplantācijas birojs (National Transplant Bureau under the Ministry of Health), Kralovske Vinohradas Universitātes slimnīca Čehijā (Kralovske Vinohrady University Hospital).

Projektu, kas norisināsies trīs gadus līdz 2023. gadam, līdzfinansē Eiropas Savienība Erasmus+ programmā.

Dalīties

Saistītais saturs

Barselonā aizvadīta noslēdzošā projekta TEODOR tikšanās
08.05.2023.

Barselonā aizvadīta noslēdzošā projekta TEODOR tikšanās