Pārskata periodā izziņota jaunu dalībnieku pieteikšanās skolotāju izglītības projektam “Mācītspēks”un nacionāla mēroga kampaņā “Esi skolotājs” notikusi tiešsaistes diskusija par pirmsskolas skolotāja izglītību. Abas aktivitātes īstenotas Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/004 „Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena „Izglītība un pedagoģija” studiju programmas” ietvaros.

Projekta gaitas atskaite: 2023. gada janvāris – 2023. gada marts 

“Mācītspēks” izziņo jaunu dalībnieku uzņemšanu 

Līdz šī gada 2. aprīlim dažādu profesionālo jomu pārstāvjus ar jau iegūtu augstāko izglītību aicina pieteikties dalībai skolotāju izglītības projektā “Mācītspēks” (www.macitspeks.lv), lai darba vidē balstītās studijās Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē vai Liepājas Universitātē iegūtu skolotāja kvalifikāciju. Šogad īpaši pieteikties aicināti profesionāļi, kuri vēlas kļūt par latviešu vai otrās svešvalodas (vācu, franču u.c. valodu), kā arī STEM mācību priekšmetu pedagogiem. Kampaņas atklāšana norisinājās Izglītības un zinātnes ministrijā, piedaloties izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai un Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekānei prof. Lindai Danielai.  

Projektu “Mācītspēks” īsteno Latvijas Universitāte, Daugavpils Universitāte un Liepājas Universitāte, to pārrauga Izglītības un zinātnes ministrija.  Projekts “Mācītspēks” tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/004 „Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena „Izglītība un pedagoģija” studiju programmas” un otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas „Skolotājs” licenču ietvaros. 

Diskutē par pirmsskolas skolotāja izglītību 

Lai iepazīstinātu ar pirmsskolas skolotāja izglītības iespējām un darba gaitām, 5. janvārī norisinājās tiešsaistes diskusija “Esi skolotājs! Pirmsskolas skolotājs”. Diskusijā piedalījās Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Pirmsskolas skolotājs” programmas direktore docente Antra Randoha, pirmsskolas iestādes “CreaKids” vadītāja un trīs bērnu mamma Daina Kājiņa,kā arī studiju programmas “Pirmsskolas skolotājs” students Emanuels Putāns. 

Informatīvo kampaņu “Esi skolotājs” īsteno Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Daugavpils Universitāte, to pārrauga Izglītības un zinātnes ministrija Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projektā Nr. 8.2.1.0/18/I/004 “Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena “Izglītība un pedagoģija” studiju programmas”. 

Dalīties

Saistītais saturs