Definīcija vārdam “skolotājs” ir cilvēks, kurš palīdz citiem iegūt zināšanas. Skolotājs iemāca pirmās prasmes, pirmās zilbes, pirmās definīcijas un formulas konkrētos priekšmetos, kuras mēs noglabājam savos prātos un spējam izmantot turpmākajā dzīvē. Ja arī Tu esi gatavs izmēģināt savus spēkus šajā profesijā, projekta “Mācītspēks” komanda ir sagatavojusi apkopojumu par to, kur un kā kļūt par skolotāju.

Ja Tev nav augstākās izglītības un Tu vēlies kļūt par skolotāju, iespējas ir daudzas un dažādas. Viss atkarīgs no tā, kādā virzienā vēlies doties. Pirmskolas, sākumizglītības vai pamata un vidējās izglītības skolotāja profesiju vari apgūt Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā vai Liepājas Universitātē. Sociālā pedagoga, kā arī speciālā pedagoga profesiju vari apgūt Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā. Ja redzi sevi kā mūzikas, dejas, mākslas profesionālās ievirzes un interešu izglītības skolotāju, tad Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija piedāvā šādu studiju programmu. Ja tomēr Tev tuvāks ir sports un vēlies kļūt par sporta skolotāju, lai iedvesmotu un motivētu bērnus būt fiziski aktīviem, tad šo profesiju vari apgūt Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā.

Ja Tev jau ir augstākā izglītība un vēlies kļūt par pamata un vidējās izglītības skolotāju, vari pieteikties projektam “Mācītspēks”. Tas ir skolotāju izglītības projekts, kas palīdz dažādu jomu profesionāļiem kļūt par vispārējās izglītības mācību priekšmetu skolotājiem. Projekta divu gadu laikā dalībnieki iegūst 2. līmeņa profesionālo augstāko izglītību studiju programmā “Skolotājs” Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē vai Liepājas Universitātē, līdztekus strādājot skolās, nostiprina zināšanas un prasmes, apgūstot nodibinājuma “Iespējamā misija” profesionālās tālākizglītības un pilnveides izglītības programmā, vienlaikus saņemot skolas mentoru un kuratoru jeb profesionālās izaugsmes konsultantu mērķtiecīgu un individualizētu atbalstu.

Savukārt, ja Tev ir augstākā izglītība un esi izlēmis/-usi augt izglītības nozarē, zināšanas maģistra līmenī vari apgūt Latvijas Universitātē maģistra studiju programmā “Tehnoloģiju inovācijas un dizains izglītībai”, Daugavpils Universitātē, Latvijas Universitātē, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā vai Liepājas Universitātē maģistra studiju programmā “Izglītības zinātnes” vai Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā profesionālā maģistra studiju programmā “Sporta izglītība”. Savukārt, ja Tavi mērķi ir vēl augstāki un vēlies augt doktora līmenī, Latvijas Universitāte, Daugavpils Universitāte, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija un Liepājas Universitāte piedāvā doktora studiju programmu “Izglītības zinātnes”, bet Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija - doktora studiju programmu “Sporta zinātne”.

Par visām izglītības iespējām, lai kļūtu par skolotāju vai augtu izglītības nozarē, plašāka informācija ir atrodama mājas lapā www.esiskolotajs.lv. Šajā vietnē pašlaik iespējams pieteikties skolotāju izglītības projektam “Mācītspēks”*, kurā jaunu dalībnieku uzņemšana norit vēl līdz 30. aprīlim.

*Projektu “Mācītspēks” īsteno Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Daugavpils Universitāte un nodibinājums “Iespējamā misija”, to pārrauga Izglītības un zinātnes ministrija. Pieteikuma anketa un plašāka informācija par projektu “Mācītspēks” un citām pedagoģijas studiju iespējām pieejama www.esiskolotajs.lv. Projekts “Mācītspēks” tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/004 „Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena „Izglītība un pedagoģija” studiju programmas” un otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas „Skolotājs” licenču ietvaros.

Dalīties

Saistītais saturs

Skolas vakanču kartei pieteikušas 825 vakances
22.04.2022.

Skolas vakanču kartei pieteikušas 825 vakances

“Mācītspēks” atlasi izturējuši jau 87 topošie skolotāji
04.04.2022.

“Mācītspēks” atlasi izturējuši jau 87 topošie skolotāji

Jaunie “Mācītspēks” skolotāji satiek skolēnus vasaras nometnēs Cēsīs un Jūrmalā
03.08.2021.

Jaunie “Mācītspēks” skolotāji satiek skolēnus vasaras nometnēs Cēsīs un Jūrmalā