Foto: (c) Mācītspēks

Lai sniegtu skolēniem iespēju attīstīt sadarbības prasmes, kā arī pilnveidot tās zināšanas un prasmes, kas attālināto mācību laikā pagājušajā mācību gadā palikušas mazāk apgūtas vai sagādājušas grūtības, 2021.gada 3.augustā sākušās skolotāju izglītības projekta “Mācītspēks” organizētās skolēnu dienas nometnes “Cilšu spēkošanās” Cēsīs un Jūrmalā. Nometnēs kopumā piedalās 106 piekto, sesto un septīto klašu skolēni, ar kuriem visas nedēļas garumā strādās 75 jaunie skolotāji.  

Dienas nometnes ir daļa no projekta “Mācītspēks” topošo skolotāju izglītības programmas, kuru laikā jaunie projekta dalībnieki – pieredzējuši dažādu jomu profesionāļi, kas izturējuši stingru atlasi, pirmo reizi sastopas ar skolēniem un praksē pilnveido savas pedagoģiskās prasmes.

Dienas nometnes Cēsīs un Jūrmalā ir turpinājums skolotāju vasaras mācībām, kas noslēdzās jūlijā un kas bija projekta “Mācītspēks” pirmais posms, kura ietvaros dalībnieki apguva skolotāja profesijas pamata prasmes, lai paralēli mācībām darba vidē balstīto studiju programmā “Skolotājs” Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē vai Liepājas Universitātē augstskolā šī gada septembrī sekmīgi uzsāktu darbu 60 Latvijas skolās.

Par projektu “Mācītspēks”
Skolotāju izglītības projekta “Mācītspēks” mērķis ir spējīgu un motivētu dažādu jomu profesionāļu piesaiste skolotāja darbam, nodrošinot nepieciešamo izglītību un praktiskās mācības. Projektā “Mācītspēks” tiek sniegta iespēja atlasītiem kandidātiem viena studiju gada laikā iegūt pedagoga kvalifikāciju un otra gada laikā turpināt profesionāli pilnveidoties, lai kļūtu par skolotāju kādā no Latvijas skolām. Vairāk par projektu un pieteikšanās procesu: www.macitspeks.lv .

Projektu īsteno Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Daugavpils Universitāte un nodibinājums “Iespējamā misija”, to pārrauga Izglītības un zinātnes ministrija. Projekts “Mācītspēks” tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/004 “Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena “Izglītība un pedagoģija” studiju programmas” un otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas “Skolotājs” licenču ietvaros.

Dalīties

Saistītais saturs

Pieņem izaicinājumu – kļūsti par skolotāju!
21.04.2022.

Pieņem izaicinājumu – kļūsti par skolotāju!

Skolu direktori augstu vērtē “Mācītspēks” skolotāju profesionalitāti
11.03.2022.

Skolu direktori augstu vērtē “Mācītspēks” skolotāju profesionalitāti

Jaunajiem skolotājiem ar vasaras mācībām sācies projekta “Mācītspēks” otrais gads
26.07.2021.

Jaunajiem skolotājiem ar vasaras mācībām sācies projekta “Mācītspēks” otrais gads

“Mācītspēks” komanda sveic savā pulkā jaunos skolotājus
11.06.2021.

“Mācītspēks” komanda sveic savā pulkā jaunos skolotājus