Foto: LU kora "Balta" arhīvs.

Uzsākot jauno sezonu, viens no Latvijas izcilākajiem amatierkoriem – Latvijas Universitātes koris “Balta” – izziņo jaunu dziedātāju uzņemšanu. Šosezon koris ne vien gatavosies dalībai starptautiskos un pašmāju koru pasākumos, bet arī ir iecerējis izdot kora ceturto solo albumu.

“Pēc vairāk kā astoņu mēnešu pacietīga, neatlaidīga darba platformā “Zoom”, jūlija beigās kora “Balta” dziedātājas beidzot piedzīvoja kopā skanēšanas prieku vasaras kora nometnē Dzintaros, tādējādi 24 stundas sadziedoties draudzīgos un emocionāli piepildītos sešos mēģinājumos. Uzsākot jauno kora sezonu, aicinām pievienoties korim talantīgas dziedātājas, kuras aizrauj dziedāšana un kuras vēlas būt draudzīgā kolektīvā, gūstot emocionālu gandarījumu mēģinājumos, koncertos, festivālos un konkursos,” aicina kora “Balta” mākslinieciskā vadītāja Māra Marnauza.

Neraugoties uz to, ka pandēmijas laikā nav bijusi iespēja sniegt koncertus klausītājiem klātienē, šī gada laikā koris attālinātā mēģinājumu procesā ir apguvis jaunu sieviešu kora laikmetīgās mūzikas programmu, ko iecerēts izdot kora ceturtajā solo albumā “Klusums”.

Ar cerību, ka 2022. gadā atsāksies aktīva ceļošana un koncertēšana ārvalstīs, koris cer piedalīties 66. Starptautiskajā Habanēru un polifonijas koru konkursā Spānijā, kurā jau pirms diviem gadiem apstiprināta dalība un saņemti ielūgumi, kā arī 58. Austrālijas latviešu Kultūras dienās Sidnejā, Austrālijā. Tāpat šosezon koris ar nepacietību gaida vairāku uz nākamo gadu pārceltu koru kultūras pasākumu norisi – Latvijas Sieviešu un vīru koru salidojumu Tukumā, kā arī Baltijas valstu studentu Dziesmu svētkus “Gaudeamus” Viļņā, Lietuvā.

“Ja ir vēlme gūt pozitīvisma lādiņu ikdienas rutīnā, ir vērts pievienoties korim “Balta”. Tas ir koris ar izcilu repertuāru, profesionālu pieeju darba organizācijai un muzicēšanai, kopīgi radot baudījumu dvēselei un vienlaikus atslodzi no ikdienas rutīnas,” atzīst Inga Šķendere, kura pievienojās korim iepriekšējās sezonas laikā, lai arī korī dziedāts nebija kopš vidusskolas un šaubījas, vai dalība korī maz ir savienojama ar ikdienas intensīvo darba ritmu. Kora dalībnieču vidū ir gan Latvijas Universitātes studentes, gan darbinieces, gan arī absolventes.

Ja ir vēlme pievienoties kora dziedātāju pulkam, lai vienotos par noklausīšanās laiku un vietu, jāsazinās ar kora māksliniecisko vadītāju Māru Marnauzu, zvanot pa tālruni (+371) 29461145 vai rakstot uz e-pastu mara.marnauza@choir.lv.

Par kori “Balta”
Latvijas Universitātes kori “Balta” ir dibinājusi tā mākslinieciskā vadītāja un diriģente, Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģente Māra Marnauza 1999. gadā. Koris ir daudzu starptautisko konkursu laureāts, Vispārējo latviešu Dziesmu svētku kora konkursa fināla Lielās balvas (2013) un 1. vietas (2018) ieguvējs. Tas ir viens no labākajiem koriem ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. “Interkultur” organizācijas Pasaules koru reitingā, sieviešu koru kategorijā, koris “Balta” pašlaik ieņem 8. vietu. Plašāk: http://choir.lv/balta. Kora aktualitātēm iespējams sekot Facebook lapā facebook.com/korisBalta.

 

Dalīties

Saistītais saturs

Atver savu balsi! Nāc dziedāt LU koros!
03.09.2021.

Atver savu balsi! Nāc dziedāt LU koros!

Kā koris “Balta” dzied pandēmijas laikā?
21.01.2021.

Kā koris “Balta” dzied pandēmijas laikā?