Foto: (c) Pixabay.com

Lai veicinātu Latvijas Universitātes docētāju prasmju pilnveidi efektīvai un mūsdienīgai studiju nodrošināšanai e-vidē, sākot ar šī gada martu Latvijas Universitātē norisinās darbs pie akadēmiskajam personālam paredzētas mācību programmas “Tehnoloģiski pedagoģisko prasmju attīstība studiju nodrošināšanai digitālajā vidē” izstrādes, kas sastāv no deviņiem tematiskiem moduļiem.  

Epidemioloģiskā situācija valstī saistībā ar Covid-19 izplatīšanos viesusi izmaiņas Eiropas Sociālā fonda atbalstīto SAM 8.2.2. projektu īstenošanā, kā arī būtiski ietekmējusi studiju procesu nodrošināšanu, t.i. nepieciešamību nodrošināt lekcijas attālināti. Uzsākot mācību gadu, tika secināts, ka lielai daļai docētāju ir vēlme pilnveidot pedagoģiskās prasmes, lai organizētu studiju procesu attālināti, kā arī bija nepieciešamība pēc tehnisko prasmju uzlabošanas darbā ar informācijas tehnoloģijām. 

Jaunizstrādātajā mācību programmā, balstoties arī uz iepriekš docētāju aptaujā apkopotajiem datiem, iekļautas tādas tēmas kā “Attālinātās mācīšanās veidi”, “Praktiskie ieteikumi, darbojoties digitālajā vidē”, “Pedagoģiskās pieejas un to īstenošana digitālā vidē”, “Vispārējie interaktīvie risinājumi nodarbību veidošanā”, “Jomu specifiskie interaktīvie risinājumi nodarbību veidošanā”, “Attālināto nodarbību plānojums”, “Mācību e-vide MOODLE”, “Jauktā tipa mācības”, “Mācīšanās analītika”.

Jūnija vidū, laika posmā no 14. līdz 18. jūnijam, divām Latvijas Universitātes akadēmiskā personāla grupām notiks mācības vienā no programmas tematiskajiem moduļiem “Mācību E-vide – Moodle”, kura mērķis ir veicināt akadēmiskā personāla digitāli pedagoģiskās kompetences pilnveidi, sniegt zināšanas, prasmes un kompetenci kursa izveidei un uzturēšanai mācību e-vidē “Moodle”.

Mācību programmas izstrāde un nodrošināšana tiek īstenota šādos Eiropas Sociālā fonda atbalstītos projektos: 8.2.2.0/18/I/004 “Latvijas Universitātes studiju virziena “Izglītība, pedagoģija un sports” motivēts, mūsdienīgs un konkurētspējīgs akadēmiskais personāls” un Nr.8.2.2.0/18/A/010 “Akadēmiskā personāla atjaunotne un kompetenču pilnveide Latvijas Universitātē"”.

   

Dalīties

Saistītais saturs

Akadēmiskais personāls pilnveido angļu valodu un piedalās specializētās mācībās
01.05.2021.

Akadēmiskais personāls pilnveido angļu valodu un piedalās specializētās mācībās

Docētāji pilnveido kompetences  tiešsaistes mācībās
01.08.2020.

Docētāji pilnveido kompetences tiešsaistes mācībās