Ceturtdien, 4. februārī, projekta MODEST ietvaros norisinājās EIT digitālā Helsinku doktorantūras mācību centra pārstāvja Helsinku Universitātes profesora Timo Sorsa vadītais tīmekļseminārs par doktorantūras mācību centru izveidi.

Timo Sorsa tīmekļseminārā tika apskatītas tādas tēmas kā būtiskākie iemesli doktorantūras mācību centru izveidei, doktorantūras mācību centru ietekme uz doktorantūras studijām, kā doktorantūras studiju programmas attīstās un pilnveidojas pēc doktorantūras mācību centru izveides: lēmumu pieņemšana, programmu apstiprināšana, programmu (moduļu) efektivitātes novērtējums, mijiedarbība ar iekšējiem un ārējiem partneriem, multidisciplinaritātes nodrošināšana, kā arī tika apskatīti citi ar doktorantūras centru izveidi saistīti jautājumi.

“EIT Digital” ir vadošā Eiropas digitālo inovāciju un uzņēmējdarbības izglītības organizācija, kas virza Eiropas digitālo transformāciju. Tās darbības veids iemieso inovāciju nākotni, izmantojot vairāk nekā 200 Eiropas korporāciju, MVU, jaunuzņēmumu, universitāšu un pētniecības institūtu Eiropas mēroga ekosistēmu, kurā studenti, pētnieki, inženieri, biznesa attīstītāji un uzņēmēji sadarbojas atklātā inovāciju vidē. Organizācijas Eiropas ekosistēma atrodas Amsterdamā, Berlīnē, Bragā, Budapeštā, Briselē, Eindhovenā, Edinburgā, Helsinkos, Londonā, Madridē, Milano, Minhenē, Nicā, Parīzē, Rennā, Stokholmā, Trento un Sanfrancisko.

Tīmekļseminārs tika organizēts projekta MODEST ietvaros. Projekta MODEST mērķis ir uzlabot doktorantūras studiju kvalitāti inženierzinātnēs, modernizējot mācību programmu, optimizējot doktorantūras studiju  darbu, veicinot zinātnisko pētījumu uzraudzību un palielinot akadēmisko mobilitāti. Lai sasniegtu ilgtspējīgus rezultātus, plānots izstrādāt tīmekļa platformas un virtuālo tīklu, izmantojot dažādas pieejas un informācijas un komunikācijas metodes.

Dalīties

Saistītais saturs

Projekta MODEST vebinārā izzina doktorantūras mācību programmu attīstību
15.04.2020.

Projekta MODEST vebinārā izzina doktorantūras mācību programmu attīstību