Foto: (c) Pixabay.com

Dženovas Universitāte (Itālija) sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Cietvielu fizikas institūtu (Latvija) iesniegusi “Horizon2020” programmā projekta pieteikumu par inteliģentu pārklājumu interaktīviem robotikas un eksoskeletu risinājumiem “SestoSenso”.

Projekta “SestoSenso” mērķis ir piešķirt interaktīvajiem robotiem, kas pašreiz tiek izmantoti industriālajā rūpniecībā, kā arī eksoskeletiem fizisko inteliģenci. Projektā paredzēts attīstīt un pārbaudīt tādu sensoro risinājumu kopumu, kas uzlabotu pašreiz pieejamo interaktīvo robotu funkcionalitāti,  paaugstinātu eksoskeletu lietotāju drošību, rezultātā būtiski paplašinot gan robotu, gan eksoskeletu pielietojumu jomas. Vadošais partneris ir Dženovas Universitāte un projekta  astoņu partneru sarakstā ir Latvijas, Itālijas, Spānijas, Francijas, Slovēnijas, Zviedrijas un Nīderlandes zinātnes un tehnoloģiju organizācijas.

LU Cietvielu fizikas institūta inovācijas projektu menedžere Ilze Aulika atzīst: “Projekta SestoSenso rakstīšanas laikā Latvijas Universitātes Projektu atbalsta centrs (PAC) izrādīja augstu profesionalitāti un efektivitāti. Šīs sadarbības laikā tika būtiski uzlabots projekta saturs. PAC un tās komanda ir nozīmīga un noderīga projekta apraksta izveidošanas procesā.”

LU Projektu atbalsta centra speciālisti veica izvērtējumu Projekta pieteikumam, uzrakstīja atsevišķas sadaļas projekta pieteikumam, sniedza konsultācijas par izvēlētās programmas konkursa nosacījumiem. LU Cietvielu fizikas institūta pārstāve LU Projektu atbalsta centram vēl turpināt veiksmīgu profesionālo darbību, atbalstot projekta rakstītājus visā projekta izveidošanas procesā, kā arī vēl kļūt par vadošo Projektu atbalsta centru Latvijā, piedāvājot multikompetentas komandas resursus, un piedalīties projektos arī kā projektu partneriem.

Lai sazinātos ar LU Projektu atbalsta centru, jautājumu gadījumā projektu rakstītāji aicināti rakstīt uz e-pastu pac@lu.lv vai zvanīt uz tālruņu numuriem (+371) 67034021, (+371) 25668055. LU Projektu atbalsta centrs atrodas Rīgā, Aspazijas bulvārī 5, 436. telpā.

Latvijas Universitātes Projektu atbalsta centrs darbojas kā pilotprojekts Eiropas Sociālā fonda projektā “Labākas pārvaldības nodrošināšana Latvijas Universitātē” specifiskā atbalsta mērķa 8.2.3. “Nodrošināt labāku pārvaldību augstākās izglītības institūcijās” ietvaros (projekts Nr. 8.2.3.0/18/A/019).

Dalīties

Saistītais saturs

No idejas līdz projektam: profesionāls atbalsts starptautisko projektu pieteikumu kalvē
14.07.2020.

No idejas līdz projektam: profesionāls atbalsts starptautisko projektu pieteikumu kalvē

Latvijas Universitātē darbu uzsācis Projektu atbalsta centrs
01.09.2019.

Latvijas Universitātē darbu uzsācis Projektu atbalsta centrs