Attēls: (c) Smartup-bsr.eu

Projekta “Smart-up Baltic Sea Region”, kas ir daļa no INTERREG Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas, sadarbības partnera aktivitāšu īstenošanas vadošā struktūrvienība turpmāk būs Latvijas Universitātes Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programma.

Projekta mērķis ir nodrošināt Baltijas jūras reģiona valstu sadarbību sociālo izaicinājumu risināšanai, rīkojot inovācijas nometnes un meklējot metodes, lai celtu kapacitāti reģionālo inovāciju un RIS3 stratēģiju ieviešanai.

Kā stāsta projekta vadītājs Latvijas Universitātē Reinis Rotkalis, projekts “Smart-up Baltic Sea Region” aizsākās 2017. gadā ar mērķi attīstīt Baltijas jūras reģionālo specializāciju: “Projekts paredz aktivizēt starpreģionu tīklus sociālo izaicinājumu kopīgai risināšanai, izmantojot inovāciju nometņu metodi kā rīku reģionālo inovāciju un viedās specializācijas stratēģiju ieviešanā. Līdz šim jau notikušas vairākas inovāciju nometnes, kurās to dalībnieki izskatīja dažādus problēmjautājumus un izstrādāja risinājumu un ieteikumu kartes. Šogad ir Latvijas kārta organizēt un vadīt inovāciju nometni, un to kā Latvijas vadošais partneris veic Latvijas Universitāte.”

Inovāciju nometne Rīgā notiks 25. un 26. februārī Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Zinātņu mājā, kur Latvijas zinātnieki kopā ar kolēģiem no astoņām citām Baltijas jūras reģiona valstīm “Smart-up Baltic Sea Region” meklēs risinājumus problēmām, ar kurām reģioni un citas iesaistītās puses saskaras, īstenojot reģionālās pētniecības un inovācijas politiku. Nometni 24. februārī ievadīs starptautiska konference ”Inovācija – 21. gadsimta spēks”, kurā Eiropas un Latvijas zinātnes, pētniecības un inovāciju  politikas veidotāji dalīsies ar  viedokļiem un informāciju par Eiropas Savienības, Baltijas jūras reģiona un Latvijas pieredzi, sasniegumiem un plāniem zinātnes un inovāciju jomā un kuru atklās Vaira Vīķe-Freiberga.

Projekta vadošais partneris ir Alto Universitāte Somijā, tajā bez Latvijas Universitātes piedalās Helsinki-Uusimaa rajona padome (Somija), Ārhusas pilsētas dome (Dānija), Tallinas pilsētas dome (Igaunija), Brandenburgas Tieslietu, Eiropas lietu un patērētāju aizsardzības ministrija (Vācija), Liepājas Universitāte, Zinātņu, tehnoloģiju un inovāciju  aģentūra MITA (Lietuva), Klaipēdas zinātnes un tehnoloģiju parks (Lietuva), Gdaņskas-Gdiņas-Sopotas metropoles apgabals (Polija), ITMO universitāte (Krievija) un Cursor Oy, Kotka-Hamina attīstības kompānija (Somija), Izglītības un zinātnes ministrija (Latvija).

Projekta īstenošanas laiks ir no 2017. gada 1. oktobra līdz 2020. gada 31. oktobrim.

Plašāka informācija par projektu atrodama te: https://smartup-bsr.eu.

   

Dalīties

Saistītais saturs

Notiks Baltijas jūras reģiona inovāciju tiešsaistes nometne
25.01.2021.

Notiks Baltijas jūras reģiona inovāciju tiešsaistes nometne