Latvijas Universitātes doktoranti un jaunie zinātnieki ir aicināti pieteikties praktiskām un radošām darbnīcām par pētījuma idejas īsformāta prezentāciju jeb piču*. Pičošanas darbnīcu treniņprogramma notiks Eiropas Universitāšu alianses “Forthem” projekta ietvaros sadarbībā ar LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmu.

Darbnīcās būs iespēja gūt noderīgas zināšanas, kā vienkārši, kodolīgi un saistoši prezentēt savu pētījumu dažādām auditorijām, tostarp kolēģiem, medijiem, studentiem vai ģimenei un draugiem; iegūt prasmes un iemaņas retorikā un skatuves uzstāšanās mākslā; apgūt uzstāšanās stresa mazināšanas tehnikas, knifus prezentāciju  un īsu video veidošanā; kā arī iegūt profesionālus padomus vizuālā tēla veidošanai un vienu fotosesiju.** 

Darbnīcas vadīs doktora zinātniskā grāda pretendents Mārtiņš Pričins, kuram ir vairāku gadu pieredze dažāda līmeņa pētniecības projektos, darbā medijos un improvizācijas teātrī, un Dr. geogr. Gunta Kalvāne, zinātnes komunikācijas entuziaste, LU Studiju pilnveides un plānošanas programmas eksperte.  

Dalībniekiem būs iespēja izstrādāt radošu sava pētījuma prezentāciju un sacensties Latvijas Universitātes konkursā, kā arī ar citu valstu pārstāvjiem "Researchers’ Grand Prix" sacensībās šī gada 6. novembrī Norvēģijā.

Pirmā nodarbība notiks 30. maijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 20.00 LU Dabas mājā, 334. auditorijā, bet treniņprogrammas turpinājums ir paredzēts šī gada augustā un septembrī, saņemot arī individuālas konsultācijas.  

*pičs – īsformāta pētījuma idejas prezentācija 

**Programma tiks pielāgota dalībnieku aktuālajām vajadzībām, piesaistot arī Forthem alianses universitāšu partnerus. 

Pasākums ir viena no LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas aktivitātēm, turpinot darbu pie LU Doktorantūras skolas izveides un jaunā doktorantūras modeļa ieviešanas Latvijas Universitātē.

   

Dalīties