Džekija Eilande pašreiz ir otrā kursa studente Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes jaunveidotajā bakalaura studiju programmā “Austrumu-Rietumu starpkultūru studijas”, kur apgūst ķīniešu valodu, ko uzskata par savu mērķtiecības apliecinājumu. Studijas šajā programmā studente iesaka tiem, kuriem ir interese gan par valodām, gan par pasauli kopumā.  

Sevi Džekija raksturo kā mērķtiecīgu, pacietīgu un atbildīgu personību. Vaicāta, kāpēc izvēlējušies tieši šo studiju programmu, Džekija stāsta, ka sākumā nemaz nebija pārliecināta, kādu vēlas veidot savu nākotnes profesionālo ceļu: “Man patīk ceļot, padodas mācīties valodas, kā arī es spēju veidot komunikāciju ar cilvēkiem. Konkrēti nezināju, par ko vēlos kļūt, līdz ar to šī programma izskatījās vispiemērotākā man. Zināju, ka pēc šīm studijām būs daudz iespēju, kur turpināt mācīties, jo studijas ietver sevī zināšanas par kultūrām, valodām, starpkultūru sakariem, diplomātiju. Turklāt ar jauniegūto izglītību varēšu strādāt un tupināt pilnveidot savas zināšanas kā Latvijā, tā ārvalstīs.” 

Par vērtīgākajām iespējam, ko sniedz šī baklaura studiju programma, Džekija min valodu apguvi, kā arī iespēju papildināt zināšanas apmaiņas studijās ārpus Latvijas, kā arī izceļ kvalitatīvo pasniedzēju darbu. Studiju laikā studentam iespējams apgūt vienu vai vairākas valodas, tostarp ķīniešu, korejiešu, japāņu, arābu, franču, vācu un citas.

Tiem, kuri apsver studijas programmā “Austrumu-Rietumu starpkultūru studijas”, Džekija iesaka apbruņoties ar pacietību un prasmi organizēt savu laiku tā, lai tas ir pietiekams intensīvam studiju procesam. “Manuprāt, šī starpkultūru studiju programma ir piemērota ikvienam. Īpaši noderīgi to būtu izvēlēties tiem, kam padodas humanitārie priekšmeti un kam ir interese par dažādām kultūrām, kā arī vēlme apskatīt pasauli un apgūt valodas.” Džekija iesaka pārliecināties arī par savām angļu valodas zināšanām, jo studijas ir iespējamas kā latviešu, tā angļu valodā, nodrošinot programmas absolventam starptautisku kvalifikāciju.

Trīsgadīgā studiju programma “Austrumu-Rietumu starpkultūru studijas” ir izveidota, lai sagatavotu konkurētspējīgus speciālistus ar padziļinātu izpratni pasaules civilizāciju procesos un to mijiedarbē gan vietējam, gan starptautiskam darba tirgum. Programma nodrošinās Austrumu un Rietumu valodu zināšanas, kompetenci starpkultūru attiecību jautājumos un praktiskas iemaņas Āzijas un Rietumu reģionālajā un sadzīves kultūrā.

Studiju programmas absolventi iegūst humanitāro zinātņu baklaura grādu valodu studijās un programmās.

Iegūtā izglītība būs noderīga darbam ārlietu jomā, diplomātiskajā dienestā, vēstniecībās, pilsētu un reģionu pārvaldē, pašvaldībās, tūrisma industrijā, kultūras jomā, starptautiskajā uzņēmējdarbībā.

Plašāka informācija par studiju programmu ŠEIT.

Aktuālajai informācijai par uzņemšanu studiju programmās Latvijas Universitātē iespējams sekot vietnē www.gribustudet.lv.

Programma tapusi projekta “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015) ietvaros.

 

Dalīties

Saistītais saturs