Foto: (c) "Mācītspēks" arhīvs.

Lai informētu par nacionāla mēroga skolotāju piesaistes kampaņu “Esi skolotājs!”, pirmdien, 3. janvārī, plkst. 13.00 norisināsies tiešsaistes preses konference. Tās laikā tiks izziņota arī jauno skolotāju piesaiste projektā “Mācītspēks”, kura pamatā ir darba vidē balstītas studijas Latvijas augstskolās.

Preses konferencē piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāne prof. Linda Daniela, nodibinājuma “Iespējamā misija” valdes priekšsēdētāja Ramona Urtāne, Daugavpils Universitātes 2.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Skolotājs” direktore Dr. paed. Eridiana Oļehnoviča, kā arī Pļavnieku pamatskolas skolotājs, projekta “Mācītspēks” dalībnieks Vasīlijs Gredasovs.

2022. gada 3. janvārī visā Latvijā tiks uzsākta informatīva kampaņa “Esi skolotājs!”, kuras ietvaros ikviens interesents, kurš jūt sevī enerģiju iedvesmot un mācīt mācīties un vēlmi kļūt par skolotāju, tiks aicināts uzsākt studijas pedagoģijā vai izvēlēties izaugsmes iespējas izglītības zinātņu jomā.

Atšķirībā no iepriekšējiem projekta “Mācītspēks” gadiem, šogad kampaņas ietvaros tiks uzrunāti ne tikai dažādu jomu profesionāļi, kuri vēlas mainīt savu profesiju un kļūt par skolotājiem, bet ikviens interesents, kurš vēlas uzsākt studijas izglītības zinātnē bakalaura, maģistra vai doktorantūras līmenī.

Preses konference notiks tiešsaistē platformā Zoom, kā arī tiks raidīta projekta “Mācītspēks” sociālā tīkla Facebook lapā un Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes mājaslapā un Facebook lapā.

Par projektu “Mācītspēks”
Skolotāju izglītības projekta “Mācītspēks” mērķis ir spējīgu un motivētu dažādu jomu profesionāļu piesaiste skolotāja darbam, nodrošinot nepieciešamo izglītību un praktiskās mācības. Projektā “Mācītspēks” tiek sniegta iespēja atlasītiem kandidātiem viena studiju gada laikā iegūt pedagoga kvalifikāciju un otra gada laikā turpināt profesionāli pilnveidoties, lai kļūtu par skolotāju kādā no Latvijas skolām. Vairāk par projektu un pieteikšanās procesu: www.macitspeks.lv .

Projektu īsteno Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Daugavpils Universitāte un nodibinājums “Iespējamā misija”, to pārrauga Izglītības un zinātnes ministrija. Projekts “Mācītspēks” tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/004 “Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena “Izglītība un pedagoģija” studiju programmas” un otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas “Skolotājs” licenču ietvaros.

Dalīties

Saistītais saturs

Notiks tiešsaistes saruna par pirmsskolas skolotāja profesiju un ikdienu
27.12.2022.

Notiks tiešsaistes saruna par pirmsskolas skolotāja profesiju un ikdienu

“Mācītspēks” komanda sveic savā pulkā jaunos skolotājus
11.06.2021.

“Mācītspēks” komanda sveic savā pulkā jaunos skolotājus