2021. gada rudenī Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes akadēmiskais personāls uzsācis mācības mācību programmā “Tehnoloģiski pedagoģisko prasmju attīstība studiju nodrošināšanai digitālajā vidē”.

Iepriekšējais mācību gads nesa daudz pārmaiņu un izaicinājumu studiju procesā. Pasniedzējiem bija jārod risinājumi organizēt studiju procesu citādāk, kā līdz šim, un visiem tas bija liels izaicinājums. Šobrīd dažas no šīm pārmaiņām ir ienākušas studiju procesā kā nemainīga to sastāvdaļa, tāpēc ir svarīgi, ka akadēmiskais personāls spēj nodrošināt nepārtrauktu studiju procesu un lieti noder iemaņu pilnveidošana, apgūstot tehnoloģiski pedagoģiskās prasmes.

Līdzās šim faktoram, nemainīgi no docētājiem tiek sagaidīta kvalitatīva satura pasniegšana un zināšanu nodošana studentiem, mācību procesā ietverot arvien jaunas, studentiem saistošas metodes, kas palīdz mācību saturu apgūt daudzveidīgāk un interaktīvāk.

Šajā rudenī akadēmiskais personāls uzsāka un pilnveidoja zināšanas jau četros studiju kursos - “Jomu specifiskie interaktīvie risinājumi nodarbību veidošanā”, “Attālināto nodarbību plānojums”, “Jauktā tipa mācības”, “Mācīšanās analītika”.

Jau tagad no kursu dalībniekiem saņemtas pozitīvas atsauksmes un atzinīgs novērtējums par kursu izstrādāto saturu un iegūtajām zināšanām.

Nākamie kursi šajā mācību programmā gaidāmi jau 2021. gada novembrī, kad akadēmiskais personāls apgūs digitāli pedagoģiskās kompetences pilnveidi, apgūstot zināšanas, prasmes un iemaņas kursa izveidei un uzturēšanai mācību E-vidē Moodle. Savukārt vēl citiem kursiem būs iespēja pieteikties, sekojot līdzi jaunumiem.

Šīs mācību programmas izstrāde un nodrošināšana tiek īstenota Eiropas Sociālā fonda atbalstītajā projektā 8.2.2.0/18/I/004 “Latvijas Universitātes studiju virziena “Izglītība, pedagoģija un sports” motivēts, mūsdienīgs un konkurētspējīgs akadēmiskais personāls”.

 

Dalīties

Saistītais saturs

Akadēmiskais personāls pilnveido angļu valodu un piedalās specializētās mācībās
01.05.2021.

Akadēmiskais personāls pilnveido angļu valodu un piedalās specializētās mācībās

Akadēmiskais personāls turpina pilnveidot kompetences, pielāgojoties apstākļiem
24.04.2021.

Akadēmiskais personāls turpina pilnveidot kompetences, pielāgojoties apstākļiem

Akadēmiskais personāls turpina stažēšanos uzņēmumos un organizācijās
01.05.2020.

Akadēmiskais personāls turpina stažēšanos uzņēmumos un organizācijās