Foto: (c) Pixabay.com

Līdz šim projektā Nr. 8.2.2.0/18/A/010 “Akadēmiskā personāla atjaunotne un kompetenču pilnveide Latvijas Universitātē” iespēju apgūt angļu valodu izmantojuši 235 Latvijas Universitātes mācībspēki. Jūnijā valodas zināšanu eksāmenu nokārtojuši 32 mācību dalībnieki, kuri atzīst – iegūtās valodas zināšanas pavisam noteikti būs noderīgas ikdienas darbā studiju procesā. Ar atziņām pēc deviņus mēnešus apmeklētajām mācībām dalās ķīmijas, biznesa vadības un sociālo zinātņu virzienu dalībnieki.

Projekta gaitas atskaite: 2021. gada maijs - 2021. gada jūlijs


Iveta Ancāne, LU Ķīmijas fakultātes Neorganiskās ķīmijas katedras docente:

“Nodarbības bija ļoti noderīgas, un mācību grupā – patīkami, atsaucīgi kolēģi. Protams, būtu gribējies mācīties klātienē, jo attālināti vairāk sanāk runāt tiem, kuri ir runātīgāki, pārējie vairāk ir klausītāju lomā, tomēr arī no attālinātajām mācībām es daudz ieguvu. Es līdz šim angļu valodu nebiju mācījusies un salīdzinot ar pirmo nodarbību, kad bija jāpastāsta par sevi un noslēguma nodarbību, kurā bija jāvada lekcija angļu valodā, progress bija ievērojams. Mācībās bija ļoti atsaucīga pasniedzēja, ar kuru grupā kopā izrunājām visas kļūdas par jebkuru jautājumu, deva mājasdarbus. Man šis mācību process bija interesants, galvenais tagad ir lietot valodu, lai iemaņas nepazūd.”

Liene Bērziņa, LU Biznesa vadības un ekonomikas fakultātes Vadībzinātnes nodaļas zinātniskā asistente:

“Kopumā man projekta iespēja mācīties angļu valodu ļoti patika. Mācījos jaukā un patīkamā dalībnieku grupā. Visi bija atvērti un zinoši cilvēki, nodarbību laikā veidojās aizraujošas diskusijas. Mums bija praktiskās nodarbības, kurās bija jāsagatavo prezentācijas un savi akadēmiskie profili, tas bija ļoti izzinošs un vērtīgs process. Grupai bija arī ļoti laba pasniedzēja ar lielisku humora izjūtu. Ja kaut kas nebija skaidrs, pasniedzēja atbalstīja un palīdzēja labāk izprast.”

Inga Latkovska, LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas lektore:

“Man šīs mācības likās fantastiska iespēja pilnveidot akadēmisko angļu valodu. Es tiku C1 līmeņa grupā, kurā dalībniekiem ir ļoti labas zināšanas biznesa angļu valodas un sarunvalodas līmenī, bet akadēmiskā valoda ir pavisam kaut kas cits. Mācības bija ļoti labi organizētas, varu teikt tikai labākos vārdus par pasniedzēju. Viena lieta ir strādāt ar bērniem, bet cita - ar pieaugušajiem, mācēt iesaistīt cilvēkus, reizē būt prasīgai un atrast līdzsvaru starp prasīgumu un respektu pret grupas dalībniekiem, tas bija ļoti simpātiski. Vēl viens iemesls, kāpēc noteikti rekomendēju šīs mācības ir tas, ka mācību grupā bija dažādu nozaru mācībspēki (statistiķis, ekonomists, ķīmiķis, biologs u.c.) un komunikācijā ar šiem kolēģiem ir lieliska iespēja iepazīties ar akadēmisko valodu viņu pārstāvētajās jomās. Jau latviski ir interesanti uzzināt kaut ko jaunu par citām nozarēm, bet angļu valodā – tam ir papildus pievienotā vērtība. Uzskatu, ka neformālā komunikācija un socializēšanās iespēja mācību laikā ir tikpat svarīga kā akadēmiskās valodas apguve. Man kā zinātkāram cilvēkam bija ļoti interesanti, nevienu minūti nenožēloju laiku, ko tam veltīju šīm mācībām. Esmu priecīga un pateicīga par šo iespēju universitātē.”

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitātes personāls pilnveido prasmes starptautisko projektu rakstīšanā
04.10.2021.

Latvijas Universitātes personāls pilnveido prasmes starptautisko projektu rakstīšanā

Akadēmiskais personāls pilnveido angļu valodu un piedalās specializētās mācībās
01.05.2021.

Akadēmiskais personāls pilnveido angļu valodu un piedalās specializētās mācībās

Akadēmiskais personāls kārto profesionālās angļu valodas pilnveides eksāmenus
01.02.2020.

Akadēmiskais personāls kārto profesionālās angļu valodas pilnveides eksāmenus