Foto: (c) Pixababy.com

Trešdien, 3. februārī, notikusi pirmā tikšanās projektā “Promoting Health and Access to Sport Equipment (PHASE)”, kur Latvijas Universitāte ir viens no projekta partneriem.

Projekta mērķis ir veicināt dalību sportā un fiziskās aktivitātēs, īpaši atbalstot ieteikums no HEPA (veselību uzlabojošo fizisko aktivitāšu veicināšana) un Eiropas Savienības fizisko aktivitāšu pamatnostādnēm.

Projekta konsorciju veido projekta koordinators, Lisabonas Universitātes Cilvēku kinētikas fakultāte (FMH) un projekta partneri: Madeiras Universitāte (UMa), Latvijas Universitāte (LU), Fizkultūras fakultāte, Olomoucas Palacka universitāte (FPC, UP), Izabeles Universitāte I ( UI1) un Universitātes Fiziskās audzināšanas skola (USPE).

Ievērojot Eiropas ieteikumus par HEPA un vienlīdzīgu piekļuvi sporta iespējām visiem, kā arī ņemot vērā jau pieejamos un skolās nepietiekami izmantotos resursus, PHASE mērķis ir veicināt veselību uzlabojošas fiziskās aktivitātes (HEPA) un vienlīdzīgu piekļuvi sporta iespējām visiem visā pasaulē.

Projektā ir paredzēts īstenot šādas aktivitātes:

1) skolas sporta iespēju atvēršana sabiedrībai;

2) izstrādāt un īstenot uz skolām balstītu un uz ģimeni orientētu Eiropas veselības izglītības programmu, kas vērsta uz fiziskās aktivitātes veicināšanu ar mērķi efektīvāk izmantot nepietiekami noslogotos skolu resursus (piemēram, sporta iespējas, aprīkojumu un inventāru).

Projekts tiks īstenots no 01.01.2021. Līdz 31.12.2023., un to līdzfinansē Erasmus+ “Sport” programma.

Dalīties