Karogi pie Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Dabas mājas. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitātes (LU) Projektu atbalsta centrs 2020. gadu noslēdzis ar trīspadsmit projektu pieteikumu iesniegšanu gan vietējos, gan starptautiskos projektu konkursos, veidojot partnerības 19 valstīs un kopumā pretendējot uz finansējumu vairāk nekā 13 miljonu eiro apmērā. LU Projektu atbalsta centrs Latvijas Universitātē pašlaik darbojas kā pilotprojekts, pateicoties Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstam.

“Pērn ar LU Projektu atbalsta centra iesaisti ir iesniegti trīspadsmit projektu, konsultējot iesniedzējus un/vai līdzdarbojoties no pieteikuma sagatavošanas līdz iesniegšanai, ar kopējo finansējumu 13 051 029,89 EUR. No tā apstiprinātais projektu kopējais finansējums ir 1 222 861,95 EUR, izvērtēšanā atrodas projekta pieteikumi par kopējo summu 7 181 590,11,” norāda LU ESF projekta “Labākas pārvaldības nodrošināšana Latvijas Universitātē” vadošā eksperte pilotprojekta “Projektu atbalsta centrs” vadītāja Airita Brenča.

No četriem konsultētajiem un deviņiem sagatavotajiem – kopumā trīspadsmit projektu pieteikumiem, Latvijā divi ir iesniegti Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Patvēruma, migrācijas un integrācijas fondam un viens - Latvijas Zinātnes padomei, savukārt pārējie vienpadsmit projektu pieteikumi iesniegti izvērtēšanai starptautiskos fondos, tostarp pa vienam pieteikumam ERA-NET NEURON, “Erasmus Plus SPORTS”, “JPICH Cultural Heritage“, “Baltic Research Programme”, “European Social Catalyst Fund” projektu konkursos un pa trim pieteikumiem “Erasmus Plus startēģiskās partnerības” un  “Horizon 2020” katrā. 

Iesniegtajos projektos iesaistīti sadarbības partneri no 19 ārvalstīm, kā arī partneri no Latvijas.

Trīs projektu pieteikumi saistīti ar medicīnisko manipulāciju pētījumu veikšanu, savukārt pārējie – ar pedagogu emocionālo veselību, ar sporta ietekmi uz fizisko un garīgo labbūtību, ar orgānu donoru tēmas apmācībām, ar neiecietības novēršanu Latvijā,  ar robotiku, ar dzimuma līdztiesību, ar valodas mācīšanu, ar kultūras mantojuma apzināšanu un saglabāšanu, ar sociālo iekļaušanu un atbalstošu sabiedrību, ar atbalstu pedagogiem attālinātā mācību procesa organizēšanā. Papildus 2020. gadā LU Projektu atbalsta centrs sniedzis arī konsultācijas un ieteikumus projekta pieteikuma pilnveidei vēl citiem Latvijas Universitātē topošajiem projektu pieteikumiem.

Lai nodrošinātu centra ilgtspēju un tālāku attīstību Latvijas Universitātē un sniegtu atbalstu ilgtermiņā Universitātes akadēmiskajai saimei, pašreiz notiek darbs pie LU Projektu atbalsta centra attīstības priekšlikumu izstrādes.

Lai sazinātos ar LU Projektu atbalsta centru, jautājumu gadījumā projektu pieteicēji aicināti rakstīt uz e-pastu pac@lu.lv vai zvanīt pa tālruņiem (+371) 67034021, (+371) 25668055. LU Projektu atbalsta centrs  atrodas Rīgā, Aspazijas bulvārī 5, 436. telpā.

Latvijas Universitātes Projektu atbalsta centrs tika izveidots ar mērķi nodrošināt praktisku atbalstu akadēmiskajam personālam projektu pieteikumu sagatavošanā humanitārajās un sociālajās zinātnēs, kā arī Latvijas Universitātē, tas darbojas kā pilotprojekts Eiropas Sociālā fonda projektā “Labākas pārvaldības nodrošināšana Latvijas Universitātē” specifiskā atbalsta mērķa 8.2.3. “Nodrošināt labāku pārvaldību augstākās izglītības institūcijās” ietvaros (projekts Nr. 8.2.3.0/18/A/019).

Dalīties

Saistītais saturs

No idejas līdz projektam: profesionāls atbalsts starptautisko projektu pieteikumu kalvē
14.07.2020.

No idejas līdz projektam: profesionāls atbalsts starptautisko projektu pieteikumu kalvē