Trešdien, 27. janvārī norisināsies digitālā konference „Jaudīgas izglītības meklējumos”. Diskutējot par Latvijas izglītības sistēmas attīstību un perspektīvām, pasākums apvienos četrus dažādus izglītības tematus un vairāk nekā 15 nozares pārstāvjus, viedokļu līderus un to pieredzes stāstus.

Konferencē tiks apskatīti tādi aktuāli temati kā izglītības nozīme un jauno kompetenču sistēma, decentralizācija un tās ietekme uz izglītību, skolotāju izglītības projekts „Mācītspēks”, Covid-19 ietekme uz pedagoga lomu, skolas vides nepieciešamība, attālinātā mācību procesa ieviešana un citi.

Par šiem tematiem izteiksies vairāk nekā 15 izglītības nozares pārstāvju: Zane Oliņa, Skola2030 mācību satura ieviešanas vadītāja, Baiba Moļņika, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre, Ieva Margeviča-Grinberga, Latvijas Universitātes asociētā profesore, 2. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas „Skolotājs” direktore, Inita Juhņēviča, Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja, Linda Daniela, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāne, Kārlis Kravis, Iespējamās misijas direktors, un daudzi citi. Diskusiju vadīs žurnālists un radio personība Aidis Tomsons.

„Šobrīd, kad apkārt valda zināmas bažas un neziņa, ir ārkārtīgi būtiski kliedēt publiskajā telpā izskanošo dezinformāciju. Tas liek domāt par to, cik liela loma mūsu dzīves apstākļos un kvalitātē ir kritiskajai domāšanai un piemēros saistītai izglītībai. Lai rūpētos par mūsu valsti, tās labklājību un sabiedrību, ir svarīgi strādāt pie fundamentālu vērtību un uzskatu nostiprināšanas sabiedrībā, jo īpaši veidojot mūsdienīgu izglītību un tai piesaistot jaudīgus pedagogus,” pauž skolotāju izglītības projekta „Mācītspēks” pārstāve Anna Peipiņa.

Pasākuma programma:

Plkst. 10:00 – „Skolotāja loma izglītībā nākotnē”

Plkst. 11:00 – „Decentralizācija un izglītība – kā attīstīties vienlaikus?”

Plkst. 12:00 – „Klātesošs skolotājs attālinātās mācībās”

Plkst. 13:00 – „Praktiski padomi „attālinātajam skolotājam””

Seko līdzi un uzzini arī par citiem ar izglītību saistītajiem pasākumiem: www.facebook.com/macitspeks/events.

Par projektu „Mācītspēks”
Jauno skolotāju izglītības projekta „Mācītspēks” mērķis ir spējīgu un motivētu dažādu jomu profesionāļu piesaiste skolotāja darbam, nodrošinot nepieciešamo izglītību un praktiskās mācības. Projektā „Mācītspēks” tiek sniegta iespēja 100 atlasītiem kandidātiem viena studiju gada laikā iegūt pedagoga kvalifikāciju un otra gada laikā turpināt profesionāli pilnveidoties, lai kļūtu par skolotāju kādā no Latvijas skolām. Vairāk par projektu un pieteikšanās procesu: www.macitspeks.lv.

Projektu īsteno Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Daugavpils Universitāte un nodibinājums „Iespējamā misija”, to pārrauga Izglītības un zinātnes ministrija. Projekts „Mācītspēks” tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/004 „Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena „Izglītība un pedagoģija” studiju programmas” un otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas „Skolotājs” licenču ietvaros.

https://lh6.googleusercontent.com/0f8kAiracsYNrOMJej8OdRPa2PI8X-Nt8DWrZrnGPGNWmcpHdQMZKIOUu7opC5epYoH3-peOzMvoKDSUdvwQoRvIMB5pF09UiLeJOAOqCMug1Dzf2uHT7olb4B3Tac0vX3Ag564

https://lh6.googleusercontent.com/YLCqttJNeuizqBSS5c-IMhNEvQP6X3ITQYNzF40UfZqlzm5fT8Btk0BCjBugEJ3unilk5x4TLNprMRwPzP73p1W96tJCmScg92I0UVqCpI4wMwStrZLPBTN0EVlwr4AOFUiEkxw 

Dalīties

Saistītais saturs

Sākta noslēdzošā pieteikšanās skolotāju izglītības projektam „Mācītspēks”
11.01.2021.

Sākta noslēdzošā pieteikšanās skolotāju izglītības projektam „Mācītspēks”

"Mācītspēks" skolotāji uzsāk dalību projektā
21.07.2020.

"Mācītspēks" skolotāji uzsāk dalību projektā