Otrdien, 12. maijā no plkst. 10.00 notiks bezmaksas digitālā konference „Skolotājs: misija vai darbs?”. Tās laikā izglītības jomas pārstāvji un sabiedrībā zināmas personas diskutēs par pedagoga profesiju, tās iespējam un izaicinājumiem. Klausītājiem un skatītājiem būs iespēja uzzināt vairāk par jauno skolotāju izglītības projektu „Mācītspēks”, uz kuru pieteikšanās norisinās līdz 18. maijam.

Diskusijās piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, nodibinājuma "Iespējamā misija" direktors Kārlis Kravis, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes jaunās darba vidē balstītās studiju programmas "Skolotājs" direktore asoc. Profesore Ieva Margeviča-Grinberga, Daugavpils Universitātes un Liepājas Universitātes pārstāvji un skolotāji, kā arī citi izglītības jomas darbinieki. Ikvienam skatītājam būs iespēja pieslēgties tiešsaistes sarunām un uzdot sev interesējošos jautājumus.

Konferencē notiks četras atvērtas tiešsaistes diskusijas ar iedvesmojošām, atklātām un drosmīgām sarunām par cilvēkiem ar mācītspēku – skolotājiem.

Digitālā konference tiešsaistē būs pieejama https://ej.uz/MisijaVaiDarbs.

Pasākuma programma:

  • Plkst. 10.00 – 11.00 | Ko Covid-19 mums palīdz saprast par mācībām un mācīšanu?
  • Plkst. 11.30 – 12.30 | Kļūsti par skolotāju Kurzemē!
  • Plkst. 13.00 – 14.00 | Kļūsti par skolotāju Latgalē!
  • Plkst. 14.30 – 16.00 | No skolotāju skatu punkta. Pieredzes stāsti.

Konferencē īpaši aicināti piedalīties dažādu jomu speciālisti, kuri ir apsvēruši vai apsver iespēju kļūt par skolotāju, jo pasākuma laikā tiks pastāstīts par jaunā skolotāju izglītības projekta „Mācītspēks” iespējām un norisi.

Līdz šim interesi par projektu „Mācītspēks” izrādījuši jau 1463 cilvēki, savukārt atlasi uzsākuši jau 372 projekta kandidāti.

Jau šogad 100 dažādu profesiju pārstāvji – topošie skolotāji – uzsāks dalību projektā, gadu studējot Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē vai Liepājas Universitātē 2. līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā „Skolotājs” un paralēli strādājot skolās kā mācību priekšmetu skolotāji, savukārt otrajā gadā mācības turpināsies „Iespējamās misijas” vadībā. Projekta dalībnieki saņems skolotāja darba algu un stipendiju studijām, kā arī atbalstu savai profesionālajai izaugsmei.

Par projektu „Mācītspēks”
Jauno skolotāju izglītības projekta „Mācītspēks” mērķis ir spējīgu un motivētu dažādu jomu profesionāļu piesaiste skolotāja darbam, nodrošinot nepieciešamo izglītību un praktiskās mācības. Projekta „Mācītspēks” ietvaros tiks sniegta iespēja 100 atlasītiem kandidātiem viena studiju gada laikā iegūt pedagoga kvalifikāciju un otra gada laikā turpināt profesionāli pilnveidoties, lai kļūtu par skolotāju kādā no Latvijas skolām. Vairāk par projektu un pieteikšanās procesu: www.macitspeks.lv.

Projektu īsteno Latvijas Universitāte, Daugavpils Universitāte, Liepājas Universitāte un nodibinājums „Iespējamā misija”, to pārrauga Izglītības un zinātnes ministrija. Projekts „Mācītspēks” tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/004 „Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena „Izglītība, pedagoģija un sports” studiju programmas” ietvaros.

Dalīties

Saistītais saturs

Pieejama jauna, interaktīva Moodle aktivitāte – MOTIVAL spraudnis
11.12.2023.

Pieejama jauna, interaktīva Moodle aktivitāte – MOTIVAL spraudnis