Ina Druviete un Kārlis Kravis. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Valsts svētku priekšvakarā Latvijas Universitāte (LU) un “Iespējamā misija” (IM) parakstījušas sadarbības līgumu, kas apstiprina vienošanos par pienākumu un atbildību sadalījumu jaunās skolotāju sagatavošanas programmas īstenošanā, lai no 2020. gada 1. septembra vismaz 100 profesionāļu ar iepriekš iegūtu augstāko izglītību uzsāktu darbu skolās, vienlaicīgi apgūstot pedagoģiskās prasmes un zināšanas darba vidē balstītās studijās.

IM jau vairāk nekā desmit gadus darbam Latvijas skolās piesaista spējīgus dažādu jomu profesionāļus, parādot, ka skolotāja darbs ir ārkārtīgi nozīmīgs un ar lielu ietekmi uz sabiedrību.

“Esam gandarīti uzsākt sadarbību, ņemot vērā LU ievērojamo pieredzi pētniecībā un mācību priekšmetu didaktikā. Sadarbībā ar LU veicināsim augsti kvalificētu studentu piesaisti un praksē balstītu mācību īstenošanu, kā arī īpaši rūpēsimies par atbalsta nodrošināšanu jaunajiem skolotājiem,” uzsvēra IM direktors Kārlis Kravis, piebilstot, ka jaunajai skolotāju sagatavošanas programmai jāpiesaista mērķtiecīgi un zinoši studenti, lai skolotāju trūkumu Latvijas skolās mazinātu jau nākamajā mācību gadā.

“Esam pārliecināti, ka sadarbība ar nodibinājumu “Iespējamā misija” sniegs iespēju tik ļoti nozīmīgajai skolotāja profesijai un darbam skolās piesaistīt zinošus un motivētus kandidātus – patiesus šī darba interesentus, kā arī LU sniegs unikālu studētgribētāju piesaistes un atlases pieredzi,” atzīmēja LU prorektore, prof. Ina Druviete.

2020. gada janvārī sāksies vienota studentu piesaistes kampaņa un kandidātu atlase, lai jau nākamā gada rudenī jaunie skolotāji sāktu darbu skolās visā Latvijā.

Par pārmaiņām izglītības zinātnes un pedagoģijas studiju programmu piedāvājumā Latvijas Universitātē iespējams sekot Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes mājas lapā www.ppmf.lu.lv sadaļā “Studijas” -> “Jaunas studiju programmas”.

Studiju programmu izstrāde notiek pateicoties Eiropas Sociālā fonda atbalstam projektā "Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena "Izglītība, pedagoģija un sports" studiju programmas”,  Nr. 8.2.1.0/18/I/004 aktivitātes - jaunu pedagoģijas programmu izstrādes īstenošana ietvaros.

Dalīties