Lielbritānijas izglītības nozares uzņēmums “Quacquarelli Symonds”publiskojis ikgadējo pasaules labāko studentu pilsētu sarakstu, kur reitingā pirmo reizi iekļuvusi arī Rīga.

Latvijas Universitāte, kas mērķtiecīgi veido mūsdienīgu studiju un pētniecības vidi, attīstot Akadēmisko centru Torņakalnā un pilnveidojot un internacionalizējot studiju programmas, ir viena no tām trīs Latvijas augstskolām, kas ir iekļautas britu uzņēmuma pasaules labāko augstskolu topā “QS World University Rankings”, veiksmīgi ietekmējot arī studentu pilsētu saraksta rezultātu.

Reitingā “QS Best Student Cities” iekļauto 120 pilsētu vidū Rīga ierindojusies 110. vietā. Lietuvas galvaspilsēta Viļņa apsteigusi Rīgu un ierindojusies 95. vietā, savukārt Igaunija šai sarakstā nav iekļuvusi. Turpretī topa pirmās trīs vietas ieņem Londona, Tokija un Melburna.

Kritēriju vidū, kas tiek izvērtēti, sastādot ikgadējo pilsētu topu, ir augstskolu reitingi, studentu sastāvs, pilsētas pievilcība, darba devēju aktivitāte un pieejamība, kā arī studentu vērtējums, kas tiek iegūts, veicot studentu un neseno absolventu viedokļu aptauju.

Pasaules labāko studentu pilsētu reitingā Rīga visaugstākos punktus guvusi izvērtējuma sadaļā par studentu sastāvu, pētījuma autoriem īpaši izceļot pilsētas studentu kopienas dažādumu un pilsētas atvērtību.

Plašāk te: https://www.topuniversities.com/city-rankings/2019.

Dalīties