Domapmaiņa "Izglītība 4.0: nākotnes skola jau šodien" notiks festivālā LAMPA, Cēsīs, piektdienā, 28. jūnijā no plkst. 17.00 līdz plkst. 18.00 uz "Swedbank" izglītības skatuves. Diskusiju moderēs Latvijas Radio žurnālists Aidis Tomsons.  

Domapmaiņā, kuru aicināts apmeklēt ikviens interesents, piedalīsies Dāvis Šļaukstiņš, Siguldas pilsētas vidusskolas 10.klases robotu tehnoloģiju novirziena skolnieks;
Dr. Paed. Ieva Margeviča-Grinberga, Latvijas Universitātes vadošā pētniece un asociētā profesore; Dace Jansone, Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietniece augstākās izglītības jomā; Ģirts Slaviņš, “Mobilly” vadītājs; Uldis Dzenis, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas un SIA "Tilde" valdes loceklis; Madara Kosolapova, Skola2030 vecākā eksperte Tehnoloģiju mācību jomā.

Pasaules ekonomikas foruma pētnieki paredz, ka 65% jauno cilvēku, kuri pašlaik sāk mācības skolā, strādās profesijās, kuras šodien vēl neeksistē. Lai sagatavotos strauji mainīgajai darba videi, kurā arvien lielāku lomu iegūst dažādas tehnoloģijas, tostarp digitālas, nepieciešamas atbilstošas pārmaiņas arī esošajā izglītības piedāvājumā un mācību procesā. Domapmaiņā meklēsim atbildes uz jautājumiem par to, kādām prasmēm un kompetencēm jāpiemīt jaunajiem skolotājiem? Ko nozīmē tehnoloģiju bagātināta mācīšanās un kādas pārmaiņas tā pieprasa skolā un augstskolā? Kādas ir jaunākās pieejas, metodes un rīki tehnoloģiskās un digitālās pratības attīstīšanai? Un kas jau tagad šajā jautājumā tiek darīts Latvijas skolās un pedagogu sagatavošanā? Kādas prasmes būs pieprasītas rītdienas darba tirgū?

Latvijas Universitāti, vēstot par jaunveidojamajām pedagoģijas un izglītības zinātnes studiju programmām, domapmaiņā pārstāvēs Dr. Paed. Ieva Margeviča-Grinberga, Latvijas Universitātes vadošā pētniece un asociētā profesore, kura gandrīz 20 gadus pēta jautājumus, kas saistīti ar valodu un kultūru apguvi, speciālo izglītību un skolotāju izglītību. Savas zināšanas papildinājusi studējot un stažējoties Vācijā, Austrijā un Spānijā. Ir viena no Iberoamerikas Augstākās izglītības kvalitātes pētniecības tīkla (RIAICES) dibinātājām. Pēdējos gados sadarbojas ar universitātēm Brazīlijā, Argentīnā, Meksikā, Portugālē, Čīlē, Spānija, ASV, Lietuvā un Gruzijā, lasot vieslekcijas par skolotāju izglītību un izstrādājot kopīgus projektus. Šobrīd strādā pie jaunu skolotāju izglītības programmu veidošanas, kuru izstrāde Latvijas Universitātē notiek pateicoties Eiropas Sociālā fonda atbalstam projektā "Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena "Izglītība, pedagoģija un sports" studiju programmas”,  Nr. 8.2.1.0/18/I/004 aktivitātes - jaunu pedagoģijas programmu izstrādes īstenošana ietvaros. 

Domapmaiņu rīko Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Latvijas Universitāti.

Plašāk: www.festivalslampa.lv

Dalīties