No šī gada 7. līdz 8. jūnijam Latvijas Universitātē norisināsies ATEE Pavasara konference 2019, kurā būs iespēja izzināt jaunāko tehnoloģiju sniegtās iespējas un to pielietojumu izglītībā.

Konferencē būs iespējams vērot “Portāls VR Arcade” un “The Virtual Reality Education system” virtuālās un paplašinātās realitātes un “The AI-Enabled MQ-Mirror” paraugdemonstrējumus un uzklausīt uzņēmuma “FasterCourse” pieredzes stāstu par e-apmācības produktiem.

“The Virtual Reality Education system”
Konferences laikā savā pieredzē dalīsies Maikls L. Metjūzs, inovāciju viceprezidents Oral Roberts Universitātē, ASV un demonstrēs divas pasaules mēroga sistēmas izglītības bagātināšanai – “The Virtual Reality Education system” (turpmāk - VRES) un “The AI-Enabled MQ-Mirror”.

“VRES” ir pirmais paplašinātās un virtuālās realitātes repozitorijs, kurā ietvertas 500 000 mācību vides, kuras iespējams integrēt mācību vadības sistēmās. “VRES” izmanto priekšmetus mācību vidē, lai piesaistītu virtuālo un paplašināto realitāti, 360 video, panorāmas skatus un filtrētu tos pēc mācību priekšmeta un akadēmiskās disciplīnas.

Otra sistēma ir “AI-Enabled MQ-Mirror”, kas izmanto labākos  aspektus, ko piedāvā viedās un sadarbības telpas, un padara zināšanas pieejamas, ar spoguļa teksta displeju un audio starpniecību. Spoguļa ekosistēmas mērķis ir vadīt, sniegt padomus un konsultēt studentus.

Vairāk par “VRES”: https://www.youtube.com/watch?v=FP_W6WkGmiM
Vairāk par “The AI-Enabled MQ-Mirror”: https://vimeo.com/328878668 

“Portāls VR Arcade”
“Portāls VR Arcade” ir Latvijā lielākā virtuālās realitātes izklaides studija, kas piedāvā bērnu ballītes, korporatīvos pasākumus, virtuālās realitātes iekārtu nomu un īpaši aprīkotu virtuālās realitātes studiju, kur ikviens var iepazīties un izmēģināt dažādas virtuālās realitātes pieredzes. “Portāls VR Arcade” ir pieejams profesionāls virtuālās realitātes aprīkojums no HTC Vive, Oculus Rift, Sumsug HMD, Oddysey - Windows Mixed Reality, kā arī Leap Motion – advancēta kustības kontrole ar roku kustību.

“Portāls VR Arcade” piedāvā ne tikai izklaidi, bet arī izglīto. Uzņēmums sniedz iespēju bērniem pieteikties virtuālās realitātes meistarklasēm, kur caur radošiem uzdevumiem tiek apgūtas virtuālās un paplašinātās realitātes  tehnoloģijas.

Vairāk par “Portāls VR Arcade”:  https://portalsvr.lv/portlsc

“FasterCourse”
Uzņēmums “FasterCourse” sniedz augstas kvalitātes e-apmācību pakalpojumus klientiem visā pasaulē. Klientiem ir iespēja izvēlēties no tūkstošiem veidņu un spēļu, lai ātri un vienkārši izveidotu e-apmācību kursus.

“FasterCourse” piedāvā trīs dažādus produktus: (1) E-apmācību veidnes, kuras klienti var integrēt savos e-apmācību kursos; (2) Individuāla projektu izstrāde, kuras ietvaros tiek veidots unikāls e-apmācību produkts, kura dizains un funkcionalitāte ir pielāgoti klienta specifiskajām vajadzībām; (3) E-apmācību kursi, kuri ir pilnībā gatavi lietošanai - papildus funkcionalitātei un dizainam, tajos ir arī saturs (teksti, attēli) par atbilstošo tēmu.

Vairāk par “FasterCourse”: https://fastercourse.com/

"Vividly" dibinātāja par imersīvajām tehnoloģijām
Ar iepriekšējo pieredzi arhitektūrā un pilsetbūvniecībā, Gunita Kulikovska 2016. gadā dibināja “Vividly”- imersīvo tehnoloģiju uzņēmumu, kas saistīts ar arhitektūru un pilsētplānošanu. Pēdējā laikā viņa aktīvi pēta mācību dizaina principus gan ar, gan arī bez imersīvajām tehnoloģijām, uzmanību vēršot uz bērniem ar īpašām vajadzībām.

ATEE Pavasara konferencē Gunita stāstīs par savu jaunāko projektu “Jauni digitāli rīki skolēniem ar īpašām vajadzībām”. Projekta mērķis ir izveidot jaunu digitālo rīku komplektu tādām platformām kā tīmekļiem,  mobilajai un virtuālajai realitātei, lai atvieglotu sociālo prasmju apguvi dažādos līmeņos. Digitālo rīku mērķis ir atbalstīt skolotājus, un ļaut viņiem efektīvāk strādāt ar bērniem, izmantojot imersīvās tehnoloģijas.

"Zvaigzne ABC" digitālie risinājumi 
Konferencē būs iespējams uzzināt vairāk par Latvijas izglītības inovāciju uzņēmumiem un to jaunākajiem produktiem, tostarp – par Zvaigzne ABC Digitālajiem risinājumiem. Zvaigzne ABC veido digitālus mācību materiālus jau vairāk nekā 9 gadus, un šo gadu laikā uzņēmums gan ieguldījis lielu darbu satura kvalitātes nodrošināšanā, gan pielāgojies straujajai tehnoloģiju attīstībai un maiņai, kā arī veicis izglītības darbinieku un citu interesentu izglītošanas pasākumus.

ATEE pavasara konferencē Zvaigzne ABC Digitālo risinājumu nodaļas pārstāvji dalīsies pieredzē un gūtajās atziņās par mācību materiālu veidošanu un iepazīstinās ar saviem produktiem – interaktīvajiem mācību materiāliem, kuri izmantojami bez interneta pieslēguma, kā arī tiešsaistes platformu “Māconis”, kurā lietojamas gan mācību e-grāmatas, gan Latvijā atzītu skolotāju izstrādātie interaktīvie mācību materiāli.

Vairāk par Zvaigzne ABC Digitālajiem risinājumiem:
izvaigzne.wordpress.com  www.zvaigzne.lv

Konferences runātāju Maikla L. Metjūza un Filipa Gabriela dalību tajā nodrošina Eiropas Sociālā fonda atbalstītais Latvijas Universitātē īstenotais projekts SAM 8.2.3. “Labākas pārvaldības nodrošināšana Latvijas Universitātē”. 

Plašāk par konferenci:  www.ateespringconference.lu.lv/index.php

Dalīties