Šovasar, 7. un 8. jūnijā, Latvijas Universitātē norisināsies ATEE Pavasara konference 2019 “Inovācijas, tehnoloģijas un pētījumi izglītībā”. Konferenci organizē Latvijas Universitāte un Eiropas skolotāju izglītības asociācija (Association for Teacher Education in Europe – ATEE), nodrošinot klātienē iespēju dzirdēt pasaules līmeņa inovatorus izglītības jomā.

“Viens no galvenajiem konferences runātājiem būs Maikls L. Metjūzs (Michael L. Mathews) - inovāciju viceprezidents Orala Robertsa Universitātē (Oral Roberts University) ASV, kuram ir vairāk kā 24 gadu pieredze kā augstākā līmeņa informācijas tehnoloģiju vadītājam, veidojot radošus risinājumus augstākās izglītības, ražošanas un augsto tehnoloģiju uzņēmumu produktu lietotājiem,” stāsta ATEE Pavasara konferences rīkotāja Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesore Dr. Paed. Linda Daniela. “Savukārt otrs runātājs, ko ar lepnumu izziņojam, būs Monpeljē Universitātes Didaktikas, izglītības un apmācību Starpnozaru pētniecības laboratorijas lektors un ilggadējs valsts un starptautiskā līmeņa augstākās izglītības un profesionālās apmācības eksperts Filips Gabriels (Philippe Gabriels). Paralēli viņš arī sadarbojas ar Ēksas-Marseļas Universitāti  (Aix-Marseille University) un ar Aviņoņas Universitāti (Avignon University), izstrādājot skolotāju apmācību programmas un nodrošina to ieviešanu praksē.”

Konferences laikā Maikls L. Metjūzs prezentācijā “Sasniedzot pilnīgu studentu iesaistīšanos ar augmentēto un virtuālo realitāti” dalīsies statistikā par augmentēto un virtuālo realitāti (A/VR), kā arī apmeklētāji varēs vērot A/VR paraugdemonstrējumus. Katram konferences sesijas dalībniekam būs iespēja arī pieteikties un pārbaudīt jauno globālo Virtuālās realitātes izglītības sistēmu (VRES).

Turpretī P. Gabriels prezentācijā “Pedagogu un audzēkņu labizjūta mūsdienu digitālajā pasaulē” dalīsies ar galvenajiem intelektuālo, sociālo un digitālo aktivitāšu attiecību elementiem, tādējādi skaidrojot korelāciju starp jauniešu labklājību un viņu digitālo aktivitāti. Viņš arī iepazīstinās ar pedagoģiskajām stratēģijām un priekšlikumiem, ņemot vērā OECD ziņojumu par studentu labklājību PISA 2015.

Konferencei aicināti pieteikties izglītības jomas pārstāvji un pedagogi no pirmsskolas, sākumskolas, vidusskolas, augstākās izglītības, interešu izglītības, pētnieciskajiem institūtiem, vecāki, kā arī citas ietekmes puses, kam ir interese diskutēt, mācīties un dalīties idejās par konferences tēmu.

Maikla L. Metjūza un Filipa Gabriela dalību konferencē nodrošina Eiropas Sociālā fonda atbalstītais Latvijas Universitātē īstenotais projekts SAM 8.2.3. “Labākas pārvaldības nodrošināšana Latvijas Universitātē”. 

Plašāka informācija par ATEE Pavasara konferenci 2019: https://ej.uz/ATEEpavasaris.

Dalīties